De låg och solade på stranden när de fick syn på ett "främmande" djur i havet

av Titti Carlberg

18 Juli 2023

De låg och solade på stranden när de fick syn på ett "främmande" djur i havet
Advertisement

Att sola på stranden, koppla av, dyka ner i det kristallklara vattnet och sedan luta sig tillbaka i solstolen är det mest behagliga man kan tänka sig, framför allt för de som älskar havet. I ett sådant sammanhang är det omöjligt att inte lyckas slappna av, men detta är inte alltid fallet: som det som hände badgästerna vi ska berätta om, faran kan alltid uppstå eller ligga på lur utan vår vetskap.    

via New York Post

Advertisement
Jeffrey Reed/Wikimedia commons

Jeffrey Reed/Wikimedia commons

Under en lugn och trevlig dag vid havet stötte en del människor på något helt oväntat, något som de aldrig hade förväntat sig.

Det är inte alla människor som gillar att bada i havet, det finns de som är ganska känsliga för kyla trots de mycket höga temperaturerna i luften och de som är rädda för att komma i kontakt med vattenlevande djur som krabbor och maneter, de föredrar att bara blöta fötterna medan de är kvar på stranden. Även härifrån går det dock att bli skrämd av att se något ovanligt dyka upp mellan vågorna.

Som bekant lever det många varelser på havsbotten och alla har ännu inte upptäckts eller identifierats. Det finns exemplar som är okända för människan, eftersom de simmar på djupet och är svåra att se. Dessa kan dock komma nära ytan och vara potentiellt farliga.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Myter och legender har funnits en lång tid och gett liv åt fantasivarelser som sjöjungfrur och tritoner, vilka många undrar över: finns de på riktigt eller inte?

Episoden vi ska berätta berör dock inte mytologiska eller mystiska figurer, utan ett djur som vi alla känner till och som ingen skulle förvänta sig att få syn på från stränderna i Alabama, USA.

Första gången den visade sig förevigades den av en man med namnet Matt Harvill, som tillbringade en dag på stranden i Dauphin Island med sin flickvän, de var där för att fira nyheten om hennes graviditet. Parets speciella ögonblick blev ännu mer unikt över djuret de såg några meter från stranden.

Matt Harvill/Facebook

Matt Harvill/Facebook

En alligator som, efter att ha legat kvar ett par minuter i vattnet utan att någon såg vad det var, nådde strandlinjen till badgästernas enorma förvåning. Även om de närvarande hade velat närma sig den för att iaktta den från nära håll, tog deras rädsla för att bli attackerade och sunt förnuft överhanden. Harvill lyckades dock knäppa flera fotografier och spelade även in en videofilm av exemplaret, som han sedan publicerade på sociala medier.

"Den såg ut som en slags åskådare som observerade vad som hände, jag undrade vad det var som kom upp ur vattnet, men sedan såg jag den, orörlig och tittade på oss alla" berättade 27-åriga Matt, efter den märkliga upplevelsen.

Pubblicato da Matt Harvill su Domenica 7 maggio 2023

Experten Marianne Gauldin på Alabama Departement of Conservation and Natural Resources, förklarade dock att liknande episoder faktiskt inte är så sällsynta. Faktum är att i Mexikanska golfen är det möjligt att träffa på alligatorer, på grund av att de tolererar olika nivåer av salthalt. Ibland går dessa djur vilse och då stannar de ofta upp några minuter för att orientera sig och lista ut åt vilket håll de ska.

Men för den som aldrig har sett en eller inte förväntar sig att kunna se en komma upp ur vattnet är det naturligt att känna en viss rädsla att bli attackerad.

Hur skulle du ha reagerat om du var i badgästernas ställe?

Advertisement