Han ser ut genom fönstret och får syn på en uggla som flyger... med en konstig följeslagare

av Titti Carlberg

06 Augusti 2023

Han ser ut genom fönstret och får syn på en uggla som flyger... med en konstig följeslagare
Advertisement

Det är lätt hänt att man stöter på något ovanligt när man är ute och promenerar, men alltför ofta dröjer vi oss inte kvar med blicken utan fortsätter framåt på vår väg. Det är först senare man börjar fundera på över om det man sett var verkligt eller inte, framför allt om huvudaktören i det som hade passerat framför ögonen var ett djur

Det kan till exempel hända, och inte sällan, att man ser en fågel, närmare bestämt en skata som håller ett glas hårt med näbben, detta är dock en vanlig syn eftersom denna typ av fåglar är attraherad av blanka saker. Men scenen som vår berättelses huvudperson befann sig framför är väldigt speciell.

via hood_naturalist/Twitter

Advertisement
pixabay - Not the actual photo

pixabay - Not the actual photo

Berättelsen handlar om en uggla, som flög uppe i himlen ovanför Eureka, Illinois (USA). Om det bara handlade om detta hade det inte varit något konstigt och invånarna i staden skulle inte ha blivit förvånade. Men så var dock inte fallet för det som syntes på den amerikanska himlen verkade först inte vara en uggla, utan en häxa på en flygande kvast.

 

Advertisement
Ed Dixon/Facebook

Ed Dixon/Facebook

En kvinna fick en dag ett telefonsamtal från en av sina grannar, som sa till henne att omedelbart gå ut i trädgården och titta upp mot himlen, men framför allt varnade han henne att titta noggrant på scenen eftersom hon inte skulle tro vad det var hon såg. Till en början förstod kvinnan inte vad det var som hände, hon kunde inte se något ovanligt, men när hon skärpte blicken märkte hon att något hade landat på en tall som hon hade i trädgården, en uggla.

Efter ett ögonblick insåg kvinnan och hennes familj att fågeln bar på en verkligt speciell reskamrat.

Ed Dixon/Facebook

Ed Dixon/Facebook

Ugglan hade bestämt sig för att ta och bära runt på ett barns obevakade leksak, det var inget annat än en käpphäst av plysch. Anledningen till att fågeln hade valt denna leksak är inte känt, den kanske bara ville ha lite sällskap, men detta är inte första gången djur av denna art har gjort liknande saker.

Händelsen lämnade både webbanvändare och medborgarna i Eureka mållösa, en otrolig scen som efter en första skräck fick alla att skratta högt. Filmer som visar denna märkliga uggla cirkulerar nu på webben.

Förstod du direkt vad det var?

Advertisement