Vet du varför det finns hack i botten på koppar?

av Titti Carlberg

13 Juli 2023

Vet du varför det finns hack i botten på koppar?
Advertisement

När du har köpt en bostad är nästa steg att inreda den, först köper du nya möbler och sedan alla de tillbehör som är nödvändiga för det vardagliga livet som till exempel glas, porslin, tallrikar och koppar.

Det finns de som tillbringar flera timmar på köpcentrum för att leta efter de föremål som passar bäst i deras bostadsmiljö. Ofta är en av de mest kända butikerna där man kan köpa alla dessa tillbehör, IKEA, där varje produkt, förutom att ha en bra kompromiss mellan kvalitet och pris, alltid har något speciellt.

Bland alla olika porslinstillbehör, får absolut inte frukostkoppen saknas. Alla som har använt en sådan kopp kanske har lagt märke till att det finns spår i botten på dem, som nästan verkar vara en defekt, men som faktiskt har ett specifikt syfte. 
Låt oss se vad det handlar om.

via Fanpage

Advertisement

Detaljen i botten på koppen

Detaljen i botten på koppen

Om du tittar på botten av en kopp, kan du se något som verkar som att det fattas en liten bit, som ett litet hack, men det är inget att oroa sig över, den är inte trasig och det är inget fabriksfel, utan bara en smart uppfinning.

Det är många som har undrat vad det är för något och även sökt på webben efter svaret. Spekulationerna har varit många, men tyvärr har de visat sig vara felaktiga. I några fall har det ansetts vara en metod för att bromsa förlusten av värme, andra har trott att den är för att koppen inte ska fastna på bordet.

Men i verkligheten är det något helt annat. Trots att de kan vara trevliga, roliga och sannolika är dessa antaganden dock felaktiga. Låt oss se varför detta hack finns i botten på koppar.

Advertisement

Dess verkliga funktion

Dess verkliga funktion

Detaljen i botten av koppen har designats för dem som använder diskmaskin. Tack vare detta hack stagnerar inte diskvattnet på botten utan rinner av genom detta spår.

Visste du redan det eller undrade du också över dess existens?

Advertisement