Övergivna hus till salu för bara 5.000 pund i en "spökstad" vid havet

av Titti Carlberg

28 Juli 2023

Övergivna hus till salu för bara 5.000 pund i en "spökstad" vid havet
Advertisement

Att köpa hus nuförtiden kan vara en utopi för många, eftersom fastighetspriserna fortsätter att stiga. Det skulle kunna finnas en lösning om vi utesluter de olika olägenheterna och nackdelarna, och istället fokuserar uteslutande på priset: en engelsk by, belägen vid kusten och under förhållanden av halvt övergiven, har hus till salu för mycket låga priser.

via Mirror

Advertisement
george hurrell/Wikimedia-commons

george hurrell/Wikimedia-commons

Om du älskar havet, tystnaden och ensamheten bör du inte missa detta tillfälle. I kustbyn Horden, som ligger i County Durham, England, kan du köpa en bostad för det otroliga priset av 5.000 pund. En verkligt försumbar siffra, om man tar hänsyn till läget och utsikten som dessa fastigheter erbjuder.

Det finns några riktigt intressanta fastigheter på Rightmoves fastighetsförmedling, inklusive två radhus och en villa med tre sovrum. För en så låg siffra är det att förvänta sig att husen är små och förfallna, men så är inte fallet: havsutsikt, järnvägsförbindelse och ett superattraktivt pris är riktigt intressanta aspekter som skulle kunna locka vem som helst.

Men vilka är nackdelarna och varför är de så billiga?

Advertisement
Andrew Curtis/Wikimedia-commons

Andrew Curtis/Wikimedia-commons

Nackdelen - men kanske inte för alla - är det faktum att dessa hus ligger i en "spökstad", där det finns lite eller inget att göra. Många vägar stängdes och Hordens ekonomiska motor försvann när det lokala kolverket lades ner 1987, under Margaret Thatchers regering. Byborna uppgår till 6.800, arbetslösheten är stor och möjligheterna till arbete är i stort sett noll.

Så om man letar efter ett ställe för att hitta nya professionella möjligheter är detta verkligen inte rätta platsen, men det är perfekt om manvill bo vid kusten, vid havet, i absolut lugn och med en omgivning som erbjuder absolut tystnad.

Husen som gick på auktion har förmodligen redan köpts av en lycklig nybliven ägare. Skulle du vilja köpa ett av dem?

Advertisement