En busschaufför vinner på lotto, han dyker upp på jobbet dagen efter men säger inget till sina kollegor

Titti Carlberg

26 Maj 2023

En busschaufför vinner på lotto, han dyker upp på jobbet dagen efter men säger inget till sina kollegor
Advertisement

Många människor utmanar turen då och då genom att köpa en lott i hopp om att vinna en överkomlig summa och några av dem lyckas. Å andra sidan är det väldigt få som kan säga att de blivit miljonärer över en natt, men en av dem är den engelska chauffören, som uttryckte både glädje och misstro efter efter att ha upptäckt omfattningen av sin vinst.
Låt oss se mannens första reaktion när han fick reda på att han hade blivit miljonär på ett ögonblick.

via BBC

Advertisement
Daily Express

Daily Express

Steve Goodwin är 51 år gammal och bor i Devon, sydvästra England, hans liv förändrades plötsligt efter att ha köpt en skraplott från National Lottery Bank. Mannen, som arbetar som busschaufför, hade åkt till snabbköpet för att köpa bröd när han bestämde sig för att pröva lyckan och köpa en skraplott på 5 pund, vilket visade sig vara tur: faktum är att han vann 1 miljon pund. En ganska orimlig summa som lämnade mannen mållös.

"Jag behövde handla lite, men gick först till kebabkiosken och beställde hämtmat, sedan gick jag vidare för att handla lite bröd och annat, när jag stod i kassan för att betala bestämde jag mig för att köpa en skraplott, vilken jag skrapade innan jag gick därifrån. Slutnumret på lotten var 73, vilket innebar att jag hade vunnit storvinsten."
Därmed visade han upp biljetten för personalen, som bekräftade vinsten och fortsatte med det följande tillvägagångssättet, det vill säga kontakta Nationallotteriet.
"Vid det laget gick jag tillbaka till kebabkiosken för att hämta min beställning och gick sedan hem även om jag inte minns så mycket av hemfärden eftersom jag var upphetsad. Jag skäms inte över att säga att jag även fällde några tårar."

Advertisement
Meet the bus driver that’s won £1M on a scratchcard

Steve Goodwin picked up the winning scratchcard from a Co-Op in South Devon.

Pubblicato da Daily Express su Lunedì 22 maggio 2023

Väl hemma försökte han njuta av sin kebab, men utan framgång. Hans enda tanke var att kontakta National Lottery, för att sedan berätta nyheten för sin mamma och sin sambo Heidi Hammond.
"Ingen av dem trodde på mig, jag var tvungen att ta en bild och skicka den till dem. Innerst inne var det knappt att jag trodde på det själv. Jag bara satt där och höll den hårt i handen och tittade på den. Den kvällen stoppade jag in lotten i ett kuvert som jag la under min huvudkudde för att ha den i säkerhet."

Trots att han plötsligt hade blivit miljonär gick Goodwin till jobbet nästa dag, för att ta sitt körpass. Ingen av hans arbetskamrater hade en aning om vad som hade hänt. Han dolde sin glädje men log hela dagen.
"När folk klev på bussen log jag för mig själv. Där satt jag, en chaufför, med en last passagerare ombord, och ingen visste att jag hade blivit miljonär. Jag älskar mitt jobb, det är trevligt att träffa så många människor och landsbygden som hör till min rutt är hisnande vacker. Mina kollegor var fantastiska mot mig när jag var ny på jobbet. När de fick höra att jag hade vunnit blev de väldigt glada för min skull.".

När det gäller vad han ska göra med pengarna har Steve väldigt tydliga idéer: efter att alltid ha bott i en hyreslägenhet blir hans första utgift att köpa en bostad. Plus att han och Heidi, som är urmakare, redan har bokat en semesterresa och Steve har även köpt en ny bil.
"Jag har aldrig haft mycket. Vinsten kommer att förändra mitt liv. Jag kommer att äga ett hus för första gången i mitt liv, inga bolån och fortfarande ha tillräckligt över till min pensionering."

De vill båda två fortsätta arbeta, men planerar att resa mer och sedan njuta av pensionen utan att tänka på utgifter.
Vad skulle din reaktion vara om du vann en miljon, vad är det första du skulle göra?

Advertisement