Leverantören accepterar bara beställningar som inkluderar en hög summa dricks: jag tjänar mer och jobbar mindre"

av Titti Carlberg

24 Juni 2023

Leverantören accepterar bara beställningar som inkluderar en hög summa dricks: jag tjänar mer och jobbar mindre"
Advertisement

Den tekniska utvecklingen har förenklat mycket i vardagslivet.Tack vare elektroniska apparater och olika applikationer har det till och med blivit möjligt att beställa hämtmat och få det hemkört. Utbredningen av denna trend har lett till ett ständigt högre antal leverantörer. Det senare är ett ganska hårt jobb, eftersom en leverantör ofta måste resa tiotals kilometer varje dag. Till det kan också tilläggas den otroligt låga lönen, enda sättet att tjäna lite mer är att få rejäla summor dricks.

Just av den anledningen har leverantören, som är huvudperson i vår berättelse, bestämt sig för att bara acceptera beställningar som garanterar honom en hög summa i dricks. Detta är enda sättet för honom att tjäna bättre och jobba mindre.
Låt oss se vad hans strategi går ut på.

via Business Insider

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Jack är en 22-årig kille från Philadelphia (Pennsylvania, USA) som jobbar som leverantör för matleveransföretagen DoorDash och Uber Eats. Jack har bestämt sig för att dela med sig av sitt arbetssätt till webbanvändarna, och framför allt förklara hur man tjänar mer på att jobba mindre.

Dessa företags applikationer visar hur mycket man kommer att få i dricks, av denna anledning utvärderar Jack avståndet, kostnaden för beställningen och den förväntade dricksen innan han accepterar en beställning.

Advertisement

Jack, 22, earned up to $40 an hour as an Uber Eats and DoorDash driver in winter. He says he'll pick up your order only if there's an up-front tip.

Pubblicato da Insider su Martedì 25 aprile 2023

Jacks genomsnittliga betalning ligger mellan 2 och 2,50 dollar, även om vissa basutbetalningar går så högt som 4,50 dollar. När en leveransförfrågan är för lågt prissatt, förklarar leveranskillen, betyder det att kunden inte har betalat dricksen i beställningen. Även om det finns en chans att kunden ger dricks vid överlämnandet av måltiden har han bestämt sig för att inte fresta ödet för att se om han kommer få några extrapengar för leveransen: jag är inte intresserad av att se om jag har slösat bort min tid eller inte, jag vill ha dricksen direkt".

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Jag tycker att folk borde förstå att de ska ge dricks för denna premiumtjänst som tillhandahålls. Jag har bestämt mig att ha denna inställning för att tjäna mer pengar. På detta sätt jobbar jag bara 10 timmar i veckan och tjänar en anständig summa pengar. Jag accepterar bara beställningar som har en rejäl dricks inräknad, faktum är att jag tackar nej till cirka 75% av beställningarna. Man behöver bara veta vilka man ska acceptera.".

Vad tror du om Jacks taktik, är den den rätta?

Advertisement