Kändiskocken meddelar att veganer inte är välkomna på hans restaurang

av Titti Carlberg

28 Juni 2023

Kändiskocken meddelar att veganer inte är välkomna på hans restaurang
Advertisement

Det finns vissa människor som har bestämt sig för att ta en ny väg ur livsmedelssynpunkt, anamma en specifik filosofi och ge upp produkter av animaliskt ursprung. Faktum är att många produkter av vegetabiliskt ursprung har spridits på marknaden som ersätter egenskaperna hos kött och fisk. Även kockar och krögare har nödvändigtvis blivit tvungna att anpassa sig till dessa nya trender och filosofier, så pass att de kan erbjuda rätter fria från animaliska produkter på deras restauranger.

Den kända kocken som är huvudperson i vår berättelse har dock bestämt sig för att göra uppror mot detta försök att tillfredsställa dem som vägrar äta produkter av animaliskt ursprung, genom att förbjuda veganer tillträde på hans restaurang. 
Låt oss se hans förklaring.

via New York Post

Advertisement

Yessssss it’s Suuuuunday!!! No…., they’re not Aunt Bessie’s. Served today w Rare Roast Rump Cap, Veggies and Packet Gravy. ❤️❤️. #sundaylunch #yorkshirepuddings #perthfoodies #liamisgay #hariislate

Pubblicato da FYRE su Sabato 28 gennaio 2023

Kocken John Mountain, ägare av restaurangen Fyre, i Conelly, Australien, har tagit beslutet att inte längre tillfredsställa veganers önskemål. Efter ett hetsigt bråk med en kvinnlig matgäst bestämde sig kocken för att skriva på restaurangens sociala sida att folk som inte äter kött eller andra animaliska produkter inte kommer att bli nöjda, Inlägget lyder: "alla veganer är från och med nu förbjudna på Fyre (av psykiska skäl). Tack för er förståelse".

Händelsen uppstod för att en vegansk matgäst ringde för att höra om det fanns några veganalternativ innan hon gick till restaurangen. Kocken, medveten om sitt underskott, svarade att de kunde erbjuda de rätter de brukade tillaga genom att beröva dem ingredienser av animaliskt ursprung. Men tyvärr hade Mountain glömt bort vad matgästen hade beställt när hon väl dök upp, och blev tvungen att föreslå det de hade tillgängligt.

Advertisement

Yep. I’m done. 😊 #vegan #not #pleasegoelsewhere #veganfreezone #nomorevegans

Pubblicato da FYRE su Lunedì 19 giugno 2023

Efter maten bestämde sig kvinnan för att publicera ett klagomål på sociala medier och hävda att hon tvingats äta lite för en hög summa: "Det enda alternativ de erbjöd var en tallrik grönsaker, den kunde ha varit god, men inte med den fyllningen. Sedan chockades jag när jag fick notan som var på 32 dollar. Jag tycker att det är väldigt viktigt att restauranger kan ta emot alla och ha växtbaserade maträtter på menyn. Den här situationen visar på kockens brister. Jag hoppas verkligen få se förbättringar i menyn". 

Hennes klagomål besvarades direkt av Mountain: "en barnslig attityd, du och alla andra veganer kan gå och njuta av era rätter på ett annat ställe. Från och med nu är ni inte välkomna".

Vad tycker du om detta?

Advertisement