Dietkakor gjorda med 3 ingredienser: de innehåller bara 75kcal

av Titti Carlberg

30 Augusti 2023

Dietkakor gjorda med 3 ingredienser: de innehåller bara 75kcal
Advertisement

På morgonen när man kliver upp från sängen är en av de första saker man gör att förbereda frukosten. Alltför ofta förlitar vi oss dock på förpackade produkter som, förutom att vara tillverkade med kemikalier, kan vara skadliga i längden. Just därför är det alltid bättre att själv baka bullar, mellanmål eller kakor. På så sätt kan man vara helt säker på att det är naturliga livsmedel och att de framför allt inte är skadliga för ens hälsa. Dessutom tror man många gånger att de som går på diet inte får äta sötsaker, men så är det inte. Det finns väldigt goda kakor som innehåller få kalorier.

Här är en sort som du kan baka, den innehåller 3 ingredienser och endast 75 kcal. Låt oss se hur man förbereder dem.

via UnjourUnerecettekatyseats/ YouTube

Advertisement
Pixnio

Pixnio

Oftast tror man att man behöver många ingredienser för att skapa en smakrik produkt, men så är det inte. Enkelhet lönar sig ofta, faktum är att man kan skapa riktigt smakrika maträtter om man sammansätter ingredienserna i rätt doser.

Dessa kakor är inte bara väldigt lätta att förbereda, utan för att baka dem räcker det med några få ingredienser som man enkelt hittar på marknaden.

Det tar totalt 25 minuter att baka dessa kakor: 10 för att göra degen och sedan 15 för att grädda dem i ugnen.

Advertisement

Ingredienser

Ingredienser

Pexels

Dessa kakor bakar man med bara 3 ingredienser. För en sats på 12 kakor med 75 kcal vardera behövs:

  • 180 gram havregryn
  • 160 ml vatten
  • 100 gram kärnfria russin

Tillvägagångssätt

Tillvägagångssätt

Först och främst ska du lägga de 180 grammen havregryn i en skål. Därefter häller du över hälften av vattnet (80 ml) i skålen, blanda väl, först med en spatel och sedan med händerna.

Efter att ha gjort detta ska du mixa blandningen tillsammans med russinen, mixa allt tills du får ett ultrafint mjöl. Häll allt i en skål och tillsätt det resterande 80 milliliter vatten, blanda allt väl med en slev. När konsistensen känns lite smulig ska den läggas upp på arbetsbänken och knådas med händerna tills den är kompakt. Därefter är det bara att forma den som en limpa, skära skivor och lägga dem på en plåt, grädda dem i en förvärmd ugn på 175°C15 minuter.

Har du någonsin smakat på sådana här kakor?

Advertisement