Hon klagar på att inte ha fått dricks på en dyr beställning: servitrisen avskedas

av Titti Carlberg

22 Maj 2023

Hon klagar på att inte ha fått dricks på en dyr beställning: servitrisen avskedas
Advertisement

Ett av de mest tröttsamma yrkena är servitrisyrket, ett jobb som pressar den anställde att gå mycket, eftersom dessa figurer representerar kopplingen mellan matsalen och köket. Den mest komplexa aspekten i detta yrke är att hålla kontakten med kunderna och på alla sätt försöka tillgodose deras önskemål. Men trots alla ansträngningar är deras lön väldigt låg, så det blir nödvändigt att öka den, med dricks. Det är dock inte alla matgäster som vill betala lite extra.

Servitrisen som är huvudperson i vår berättelse bestämde sig för att klaga på sociala medier för att hon inte hade fått dricks på en mycket dyr beställning. Synd dock att detta beteende kostade henne jobbet, eftersom hon fick sparken.
Låt oss se vad som hände.

via Flipboard

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Tamlynn Yoder, huvudpersonen i artikeln, arbetade som servitris på en av restaurangkedjans Outback Steakhose restauranger, närmare bestämt den som var baserad i Palm Beach, Florida (USA). I Amerika är servitrislönen väldigt låg, så det är nödvändigt för dem att få dricks av kunderna, vilket inte alla matgäster är villiga att ge.

En dag fick restaurangen där tjejen jobbade en enorm beställning, från en lokal kyrka, som bestod av 25 biffstekar och 25 kycklingrätter allt med tillhörande potatis. En ganska komplex beställning att hantera, så pass att det krävdes hela hennes skift att förbereda allt.

Advertisement

She says the decision not to leave the tip was 'personal' 😮

Pubblicato da UNILAD su Domenica 14 maggio 2023

Efter att ha avslutat förbereda all mat kom det in en person och hämtade hela beställningen. Mannen betalade, men utan att lämna lite extra till Tamlynn som hade stått i flera timmar för att förbereda allt.
Av denna anledning bestämde hon sig för att avreagera sig på sociala medier genom att berätta att en kund hade handlat mat för 735 dollar och inte gett henne någon dricks.

 

Tomwsulcer/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Tomwsulcer/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Kvinnan nämnde inte var hon jobbade någonstans eller vem beställningen var till, men när hon återvände till arbetet nästa dag fick hon veta att kyrkan hade fått tillbaka summan på 735 dollar och att hon själv var avskedad.

Enlgt policyn hos Outback Steakhouse är det förbjudet att prata om jobbet online och man får framför allt inte kritisera kunderna.

Vad tycker du?

Advertisement