Läraren lovar att dejta studenten om han klarar ett prov

av Titti Carlberg

09 Maj 2023

Läraren lovar att dejta studenten om han klarar ett prov
Advertisement

Många av oss vet hur svårt det kan vara att studera matematik, speciellt om man har en lärare som inte är bra på att förmedla intresse för ämnet och göra det mer begripligt. Det är anledningen till att många elever ofta letar efter alternativa metoder och lärare som använder olika tillvägagångssätt för att överföra vetenskapen om siffror.

Det kan dock hända att vissa lärare anammar metoder som inte är så ortodoxa men, trots det, når stora framgångar. Ett exempel på detta är denna argentinska matematikläraren som har fått många följare på sociala medier tack vare sin alternativa metod för att lära ut detta ämne. 
Låt oss lära känna henne tillsammans.

via El Manana

Advertisement
@leilavidriales/Instagram

@leilavidriales/Instagram

Leila Vidrales är en argentinsk lärare i matematik som den senaste tiden har haft stora framgångar på sociala medier, där hon delar med sig av sina kunskaper till sina follower, som är glada över att ha hittat en trevlig lärare som dessutom är kapabel att förklara på ett enkelt sätt, vilket andra lärare inte klarar. Just denna kombination av skönhet och intelligens, tillsammans med hennes alternativa undervisningsmetoder, har gett kvinnan otaligt mycket kritik, vilket ofta händer dem som har en öppen mentalitet och som vägrar användningen av etiketter.

"Många frågar mig om jag någonsin har dejtat en student och nu tänker jag berätta en historia som löste ett matteproblem" säger den unga kvinnan i en video innan hon förklarar sin ovanliga metod för att motivera en elev.

Advertisement
@leilavidriales/Instagram

@leilavidriales/Instagram

Leila berättar att hon en kväll var på en pub med en kompis. Under kvällen träffade de några vänner till hennes kompis, som avslöjade att de hade problem med matematiklektionerna. Efter att Leila hade avslöjat att hon var lärare i ämnet, bestämde sig en av de två unga männen att anställa henne för handledning i en vecka.

"Jag märkte att han såg på mig med ett annorlunda sätt, som kändes gulligt på något sätt" säger den unga kvinnan i sin video. "Så jag sa till honom: om du klarar det här provet så går vi ut och tar en drink".
En utmärkt strategi tydligen, eftersom killen klarade provet. De bestämde att dejta och tillbringade en trevlig kväll på bowlinghallen.

Kvinnan specificerar dock i videon att hon har för avsikt att aldrig mer använda sig av den strategin. "Jag kommer aldrig mer gå ut med en student, varken på skämt eller av skyldighet, inte ens om de är äldre än mig" bekräftar hon kategoriskt.

En mycket ovanlig metod, men vid det tillfället lönade det sig utan tvekan.

Advertisement