En anställd kommer på ett sätt att hindra chefen från att kontakta henne efter arbetstid

av Titti Carlberg

08 Mars 2023

En anställd kommer på ett sätt att hindra chefen från att kontakta henne efter arbetstid
Advertisement

Det samtida samhället har utvecklats så mycket att det har kunnat minska avstånden. Faktum är att tack vare mobiltelefoner är det möjligt att kontakta vem som helst, även om de befinner sig flera kilometer bort. Trots detta är det dock alltid nödvändigt att kunna behålla sin integritet, ett utrymme bara för hos. Denna regel bör underbygga relationen mellan chefer och anställda men alltför ofta kontaktar de förra efter de senare när arbetstiden är slut och även under lediga dagar.

Huvudpersonen i vår berättelse har dock hittat ett sätt att inte bli kontaktad av sin chef när hon inte är i tjänst. Låt oss se hennes hemlighet.

via Dailydot

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Vanessa, känd på sociala medier under pseudonymen wealthxlab, berättade hur hon bestämde sig för att sätta mycket specifika gränser med sin chef, angående deras arbetsrelation. Kvinnan var trött på hennes chefs beteende, han ringde och sms:ade henne även efter arbetstidens slut. Men när hon även blev kontaktad på sin lediga dag bestämde hon sig för att vidta åtgärder.

"Jag mådde dåligt så jag gick inte till jobbet. Helt plötsligt plingade det i min telefon. Det var min chef som av någon anledning kände ett behov av att sms:a mig om arbetsuppgifter jag skulle göra. I det ögonblicket tänkte jag att jag måste komma på en lösning för att förhindra att detta hände igen. Jag blockerade hans nummer, nu kan han inte ringa mig utanför arbetstid.".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Många människor kommenterade deras empati med kvinnan och tyckte att det var rätt av henne, eftersom arbetet inte ska påverka privatlivet
"Samma sak hände mig, jag var sjukskriven, men trots det ringde de mig 3 gånger""Du gjorde rätt, en människas välmående ska alltid komma i första hand, om man inte är på jobbet ska de inte ringa en", "Det är helt rätt att skilja den privata sfären från arbetet" och "Jag har blockerat alla mina jobbkontakter, när jag är hemma vill jag inte att någon av dem ska ringa mig".

En av personerna föreslog också att Vanessa skulle kontakta personalavdelningen, eftersom ett sådant beteende inte är acceptabelt från en chef.

Vad tycker du? Vad hade du gjort om du var i kvinnans ställe?

Advertisement