Medan han sover bryter hunden hans stortå: tack vare detta upptäcker han att hans liv är i fara

av Titti Carlberg

21 April 2023

Medan han sover bryter hunden hans stortå: tack vare detta upptäcker han att hans liv är i fara
Advertisement

Husdjur är ett exceptionellt sällskap: de ger tillgivenhet och villkorslös kärlek, de återställer ett gott humör på dåliga dagar och reserverar sin totala lojalitet till oss. Men ibland är de små bråkmakare, kapabla att skapa verkliga katastrofer, andra gånger slutar deras obegripliga uppföranden med att de bokstavligen räddar våra liv. 

Fallet vi ska berätta om är mycket speciellt: en man hamnade på sjukhus på grund av hans hund, utan att veta att detta skulle leda honom till en viktig upptäckt om sin hälsa.

via Daily Mail

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

David Lindsay, 64, från Storbritannien, upplevde ett riktigt missöde med sin trogna 4-benta följeslagare. Medan mannen sov började hans bulldog bita på hans stortå, men utan att han insåg det eller vaknade av smärtan. Harley, som hunden heter, fortsatte att gnaga ostört tills Davids fru upptäckte vad han höll på med:

"Jag låg och sov på soffan när min fru kom in och ropade: 'Dave, hunden tuggar på din stortå!'"

Harley, som bara är 7 månader gammal, hade dock inte begränsat sig till att gnaga, utan hade orsakat en fraktur i tån. Paret som har fem barn, blev förskräckta över att deras pålitliga vän kunde göra en sådan sak.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Mannens fru bandagerade hans fot och skjutsade honom snabbt till akuten där läkarna upptäckte att hundbettet var infekterat. David blev tvungen att stanna 9 dagar på sjukhuset och fick en antibiotikabehandling som förhindrade att infektionen spred sig.

Ingen kunde ha förutsett att detta skulle leda till en oväntad diagnos:

"På grund av det som hade hänt, upptäckte jag att jag inte hade någon känsel i foten, den är helt bedövad" sa mannen som har diabetes. 

Ytterligare två tester avslöjade två blockerande artärer, vilket gjorde att hans nedre del domnade på grund av att blodet inte passerade på ett effektivt sätt.

Bulldog puppy that chewed his owner's toe 'to the bone' may have saved his leg A retired builder has told how his dog...

Pubblicato da Spectrum FM Costa Almeria su Mercoledì 19 aprile 2023

Om problemet inte hade identifierats kunde han ha riskerat att få hela benet amputerat. Men nu, tack vare Harley, utvärderas han för införandet av stentar för att öppna artärerna.

Detta fick Lindsay att omvärdera det obehagliga avsnittet och försöka ta det med ironi:

"Det bästa är att skratta åt det" sa han och tillade att han inte har en tanke på att göra sig av med hunden. "Han kommer att stanna hos oss".

Vad hade du gjort om det hände dig?

 

Advertisement