Ett nytt flygbolag tillåter hundar resa i första klass: en lyxupplevelse full av komfort

av Titti Carlberg

19 April 2024

Ett nytt flygbolag tillåter hundar att resa i första klass
Advertisement

Ett nytt flygbolag erbjuder hundar att resa ombord på flygplanen och njuta av en lyxig upplevelse, de serveras till och med champagne. Låt oss ta reda på mer.

Advertisement

BARK Air, hundar i första klass

En hund går ombord på ett BARK Air-plan med sin ägare

BARK Air

Föreställ dig att inte bara kunna låta din hund kliva ombord på ett flygplan, utan också låta den få en upplevelse i första klass, som en kung. Ett helt nytt flygbolag har möjliggjort detta: det handlar om BARK Air, en flygtjänst helt dedikerad till hundar och rik på bekvämligheter, allt från mjuka bäddar för avkoppling till godsaker, inklusive lavendeldoftande handdukar och gratis champagne. En riktig dröm för våra fyrbenta vänner, men också för Dave Stangle, vice VD för marknadsföring på BARK, som förklarar att det alltid har varit företagets önskan sedan starten 2011.

Vi är stolta över att presentera BARK Air, världens första flygreseupplevelse designad i första hand för hundar" kan vi läsa på bolagets Facebook-sida.
"Efterfrågan från många människor att kunna ta med sina hundar på långa resor överstiger vida de praktiska lösningar som finns tillgängliga idag. Så vi skapade en egen." 

Advertisement

Hundar ombord på BARK Air, invigningen

En hund ligger på en BARK Air-stol

Bark Air

För många är det faktiskt omöjligt att resa på ett plan med sin hund: om hundens storlek överstiger en viss storlek är den tvungen att resa i lastrummet. En lösning som verkligen inte passar alla. Dessutom måste även de små hundarna som kan resa med sina ägare stanna i sin väska, placerad under sätet. BARK låter dig ta dig runt det hindret för att hunden ska uppleva en bekväm resa.

Flygbolaget samarbetade med Tombras, en kreativ byrå som skötte reklamkampanjen och inredningen av flygplanen. Creative director Jeff Benjamin höll med om att bristen på lösningar på hundstolar på flygplan var ett problem som brådskande behövde lösas. BARK Airs första resa med hundar ombord är planerad till maj 2024 och de första rutterna inkluderar avgång från New York, Los Angeles och London.

Hur hunden reser ombord på BARK Air: komfort och priser

Today, we are proud to introduce BARK Air, the world's first air travel experience designed to put dogs first. The demand from dog people to bring their dogs with them long distances, greatly outweighs the viable solutions available today. So we built one ourselves. BARK Air: A 100% totally real airline for dogs. Now booking the best-in-class dog focused flight imaginable at dogsflyfirst.com.

Pubblicato da BarkBox su Giovedì 11 aprile 2024

"Vi har skapat en flygupplevelse för hundar från grunden" står det på företagets hemsida. "Vid bokningstillfälllet kommer människor att kontaktas av en BARK Air-concierge för att samla information om hunden och resplaner för att kunna erbjuda den bästa möjliga upplevelsen." 
På den planerade avresedagen måste djuret och dess följeslagare befinna sig på flygplatsen minst 45 minuter före ombordstigning för incheckning, vilket kommer att fungera "smidigt och effektivt: utan burar eller tröttsamma säkerhetskontroller. En välutbildad BARK Air concierge kommer att välkomna alla hundar och hjälpa dem att komma till rätta med sin upplevelse vid ombordstigningen och den hundfokuserade kabinen".

Inne i kabinen kommer det att finnas föremål och bekvämligheter tillgängliga för att hjälpa djuret att slappna av, inklusive musik och feromoner. "Väl ombord kommer hunden att serveras sin favoritdryck (vatten, benbuljong, etc), under på- och avstigning, för att säkerställa att den inte upplever obehag i öronen som vanligtvis orsakas av ändrat kabintryck".

Platser kommer att organiseras enligt grupp och en professionell hundtränare kommer att vara med på flygresan för att hantera eventuella problem.

Så, hur stor är kostnaden för allt detta? 6.000 dollar för en hund och dess följeslagare för en enkel resa från New York till Los Angeles. Från New York till london stiger dock priset till 8.000 dollar. Bolaget hoppas dock kunna sänka priserna inom en snar framtid.

Advertisement