En kvinna har satt sig på hans plats på tåget: passagerare börjar gräla

av Titti Carlberg

08 April 2023

En kvinna har satt sig på hans plats på tåget: passagerare börjar gräla
Advertisement

När man ger sig ut på en resa med kollektiva transportmedel är det första man gör att köpa en biljett och för en liten extra summa kan man också välja platsen man vill sitta på. Det finns de som föredrar att sitta vid fönstret för att beundra landskapet som susar förbi, och det finns de som föredrar att sitta nära gången för att kunna resa sig upp utan att störa de andra resenärerna. Men det kan dock hända att man kliver på tåget eller flyget och upptäcker att ens förköpta sittplats redan är upptagen. Vad ska man göra när det händer?

Huvudpersonen i vår berättelse bestämde sig för att återta den plats han hade betalat för och bad kvinnan som ockuperade den att resa sig, vilket startade en het debatt.

via Independent

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Mannen som är huvudperson i vår berättelse, känd på sociala medier under pseudonymen mr_boris_becker, bestämde sig för att berätta om diskussionen han hade med en kvinna som hade ockuperat hans plats på tåget,

När han klev ombord började han genast leta efter plats 103, det vill säga den plats han hade valt, men tråkigt nog var platsen redan upptagen av en kvinna.

Mannen gick fram till kvinnan och förklarade att hon satt på hans plats. Kvinnan svarade leende att han kunde sätta sig på en annan plats.
"Nej det kan jag inte - svarade mr_boris_becker - det är inte jag som ska byta plats. Min plats är nummer 103, jag har betalat extra för denna plats och vill sitta här. Jag är ledsen, men jag måste be dig resa dig upp"

Mannen var omedgörlig, han accepterade ingen kompromiss. Slutligen förstod kvinnan att hon var tvungen att resa sig, hon tog sitt bagage för att gå sin väg, men i samma ögonblick ingrep en annan person till kvinnans försvar. Den andra resenären hävdade att mannens attityd var fel, men han fortsatte lugnt att påpeka att han hade betalat för platsen, vilket innebar att han hade rätten på sin sida.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Klippet sågs av åtskilliga personer, men framför allt var det många som kommenterade, det fanns de som gav mannen rätt och det fanns de som tog kvinnan i försvar: "du gjorde rätt i att återta din sittplats, var och en av oss ska sitta på platsen vi har betalat för""när man har betalat för en plats, är det naturligtvis rätt att man ska sitta på den" och "om det fanns andra lediga platser hade du lätt kunnat lämna din plats till kvinnan".

Vem av dem hade, enligt dig, rätt?

Advertisement