76-årig influencer utmanar negativa uppfattningar om åldrande

av Titti Carlberg

12 April 2023

76-årig influencer utmanar negativa uppfattningar om åldrande
Advertisement

Tidens flöde är något naturligt, det är helt normalt att årens gång visar sig i ansiktet och på kroppen hos alla individer, men detta bör inte utgöra en gräns. Alltför ofta pressar samhället människor, särskilt kvinnor, att dölja åldrandet, det verkar nästan som om de vill insistera på att bekämpa det som är en naturlig process. Vilket tenderar att uppmuntra individer att alltid se unga ut.

Den kvinnliga huvudpersonen i berättelsen har bestämt sig för att kämpa mot negativa attityder om åldrandet, och betonar att det är något naturligt. Låt oss se vad det handlar om.

via My Modern Met

lifeinmy70s/Facebook

lifeinmy70s/Facebook

Candance Leslie Cima är en 76-årig kvinna som har valt att bli influencer, faktum är att hon är känd under pseudonymen lifeinmy70s, på sociala medier. Hon delar sitt dagliga liv, men framför allt motsätter hon sig alla negativa stereotyper när det gäller frågan om åldrandet. Hon anser att samhället konstant publicerar alltför mycket reklam om krämer och produkter för att dölja rynkor och åldrande. 

Kvinnan har valt att gå mot strömmen och uppmuntrar alla, särskilt kvinnor, att omfamna sin naturliga skönhet. Därmed har hon blivit en förespråkare för äldre kvinnor på sociala medier, så att de kan bli modeller för kommande generationer.

 

Advertisement
lifeinmy70s/Facebook

lifeinmy70s/Facebook

I ett av sina klipp hävdar Candance att den samtida världen vid det här laget uteslutande riktar sig till unga människor, och med det, utelämnar en stor del av samhället, det vill säga de äldre
"Jag minns att jag stod i kassan på stormarknaden och läste rubrikerna på tidningarna som stod i stället vid kassan. Det var bara rubriker om hur man ser bäst ut i 20-, 30- och 40-årsåldern, men de nämnde aldrig 50-, 60- och 70-årsåldern".

En dag, i en video, som svar på en av hennes belackare, ville hon stödja möjligheten att man ska få bära vilka kläder man vill, utan att behöva hänvisa till skönhets- eller åldersnormer"Jag fick höra att du är 60 år gammal, du borde inte bära den klänningen. Jag är faktiskt 75, och ser bra ut i den här klänningen, så jag kommer fortsätta bära den".

One of the biggest trends for this Spring are bright vivid colors like Cobalt Blue. Easter was cold here in Upstate NY...

Pubblicato da Life in My 70s su Lunedì 18 aprile 2022

lifeinmy70s/Facebook

Candance hävdar att hon som äldre kvinna känner sig tvungen att förklara för kommande generationer att tidens gång är en gåva och att man inte bara bör acceptera utan också omfamna förändringen i sitt utseende.

"Det enda sättet som denna syn kommer att förändras är att vi som är äldre värdesätter åldrandet. Vi kan få det att vara kulmen på åratal av upptäckter och lärande. Tiden tillåter oss att bli den bästa versionen av oss själva."

Håller du med henne?

Advertisement