"Min otrevliga granne har sagt till min flickvän att jag har varit otrogen: jag anmälde henne"

av Titti Carlberg

12 April 2023

"Min otrevliga granne har sagt till min flickvän att jag har varit otrogen: jag anmälde henne"
Advertisement

Det är omöjligt att komma överens med alla, men åtminstone i sammanhang där vi tvingas interagera utan att kunna välja vem vi ska göra det med, är det önskvärt att hitta anständiga individer som är så lika oss som möjligt. Ett exempel är förvisso det som rör arbetsplatsen, där man tillbringar större delen av sin dag, men också grannskapet, som består av människor som man delar utrymmet i anslutning till det viktigaste, det som gränsar till sitt hem. 

Att varje dag träffa människor som ger oss ett leende så fort vi passerar tröskeln till huset, som inte skapar meningslösa problem och faktiskt visar sig vara snälla är lycka för ett fåtal människor. Tvister som involverar grannarna hör till ordningen och är ofta inte så lätta att lösa, som i fallet vi ska berätta om i vår artikel.

via Reddit

Advertisement
Pxhere-Not the actual photo

Pxhere-Not the actual photo

"Jag bor i ett radhus i Storbritannien. Mitt hus är det enda på gatan som är privatuthyrt, eftersom min hyresvärd köpte det av kommunen för länge sedan, alla de andra ägs av kommunen, och jag har bott här i drygt 2 år.".
Problemet, som redan nämnts, gäller grannskapet, eller rättare sagt en kvinna i synnerhet: "Jag har en granne, Helen, som har varit till besvär ända sedan jag flyttade hit, och tydligen ända sedan hon själv flyttade hit. Hon irriterar alla som bor i grannskapet om småsaker, som till exempel vilka tider vi går ut med soporna, hur tomma eller fulla återvinningskärlen är och så vidare."

Enligt författaren själv skulle Helen, när hon flyttade dit ha gjort flera kommentarer om att med tanke på hennes ålder förmodligen skulle ha en massa fester och störa hela grannskapet.
"Det är dock något som inte stämmer in på mig, jag arbetar heltid och pluggar även till en doktorand, jag har inte tid att ha fester och jag är sällan hemma under veckan. För några månader sedan klagade hon på att ett träd i min trädgård skymde hennes hem så att dagsljuset inte nådde in till henne. Jag klippte av grenarna på trädet så att hon inte skulle klaga på det något mer, men hon klagade på att grenarna hade blivit för korta. Hon gnällde över en lugn middagsbjudning jag hade på nyårsafton, att den var alldeles för högljudd. Ända sedan jag flyttade in har hon hittat något att klaga på minst en gång i veckan."

Advertisement
Pexels-Not the actual photo

Pexels-Not the actual photo

Saker och ting blev värre när "min flickvän flyttade hem till mig för sex månader sedan och klagomålen har varit konstanta sedan dess. Så gott som dagligen. Hennes favoritklagomål är att min flickvän alltid är smutsig när hon kommer hem efter jobbet och ibland blir vår gemensamma väg lerig (som vi alltid städar). Min flickvän är fältarkeolog, så det är uppenbart att hon blir smutsig. Jag har frågat de andra grannarna om det är ett problem för dem, men de bryr sig inte."

Men det är i synnerhet ett avsnitt som ledde huvudpersonen i berättelsen att ta till allvarliga åtgärder: "Droppen som fick bägaren att rinna över skedde för en vecka sedan. Jag hade flera gäster hemma som jag intervjuade för min avhandling, alla män. Helen sa till min flickvän att jag var otrogen mot henne, eftersom jag hade fått tio besök under veckan (varav 3 äldre fransmän).".
Flickvännen hade inte tagit det så bra, vilket resulterade i ett gräl. Därmed beslutade huvudpersonen att anmäla sin granne för hyresföreningen, utan att känna till att man blir vräkt efter tre anmälningar.

"Utan att jag visste det var min anmälan den tredje. Nu står hon inför valet att flytta frivilligt eller bli vräkt, i hennes ålder. Det var inget jag önskade. Var det fel av mig att anmäla henne?

Skulle du känna dig skyldig om du var i hennes ställe eller tycker du att hon gjorde det rätta?

Advertisement