Arbetsgivaren rekommenderar att inte anställa personal som vill ha en balans mellan arbete och privatliv

av Titti Carlberg

07 April 2023

Arbetsgivaren rekommenderar att inte anställa personal som vill ha en balans mellan arbete och privatliv
Advertisement

Att arbeta är nödvändigt för att försörja sig men att hitta ett jobb där man trivs och känner sig tillfreds med, som dessutom tillåter en skälig lön, är utan tvekan svårt. Men även om yrket vi har valt tillfredsställer oss och vi villigt utför våra uppgifter, bör gränsen mellan fritid och jobb vara tydlig och respekteras. Att frigöra sinnet och ägna sig åt andra aktiviteter som vårt sociala liv med hobbyer och sport är viktigt för att upprätthålla en god fysisk och mental balans. Men med smartphones och sociala nätverk har denna linje blivit alltmer suddig och för vissa verkar det ha blivit en normalitet, nästan som ett anspråk, som i fallet med arbetsgivaren vi ska berätta om.

via Upworthy

Advertisement
Pxhere-Non the actual photo

Pxhere-Non the actual photo

Scott Kuru, fastighetsinvesterare och chef på ett företag, har mycket tydliga idéer om sina anställda och blivande anställda, vilket han nämner i ett inlägg på Linkedin, en en plattform för arbetssökande. Mannen rekommenderar arbetsgivare att "inte anställa personer som vill ha en balans mellan arbete och privatliv", vilket väckte en het debatt.

"Anställ aldrig någon som söker balans mellan arbete och privatliv. Jag är inte emot en balans mellan arbete och privatliv, det är viktigt, och du kan inte nå högre höjder om du inte har alla aspekter av ditt liv i harmoni" skriver Kuru."Men jag är ansvarig för att erbjuda människor möjligheten att tjäna pengar och nå uppåt i sin karriär. Många av dem, inte alla, men de flesta säger att de letar efter en balans mellan deras arbete och privatliv, de är inte motiverade att växa och därför vill de inte engagera sig för att växa och/eller vara superengagerade i företagets mål.".

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Mannen fortsatte att förklara sin inställning genom att ge några exempel: "jag har sett många företag som erbjuder 4-dagars arbetsveckor i ett försök att attrahera talanger, men de enda kandidater de attraherar är de som har gett upp sin tillväxt, de skapar team och spelare i division B, de underpresterar med tiden, vinster och resultat uteblir. Gör inte detta misstag i ditt företag eller på din byrå.".

Med andra ord, att ge upp ett hälsosamt liv utanför jobbet för att bli en framgångsrik anställd.

Vissa experiment tycks ha visat att, det att engagera sig i att uttrycka sin potential kan göra människor lyckligare: i ett av experimenten ombads deltagarna välja om de skulle stanna i ett rum i 15 minuter och inte göra någonting eller att hålla sig sysselsatta på något sätt. Det senare alternativet, i klar minoritet, kände sig mycket bättre än de som förblev inaktiva i en kvart. I vilket fall som helst visar sig alla val, som tas till överdrift, vara kontraproduktiva.

Vad tycker du om den här chefens ord?

Advertisement