Chefen kritiserar hennes kläder: "hon säger att de är olämpliga eftersom de framhäver min kropp"

av Titti Carlberg

29 Januari 2023

Chefen kritiserar hennes kläder: "hon säger att de är olämpliga eftersom de framhäver min kropp"
Advertisement

Det finns miljöer som kräver en viss typ av klädsel och en av dessa är utan tvekan arbetsplatsen. På ett företag är det bättre att föredra en sober look, undvika urringningar, korta klänningar och alltför avslappnande outfits som träningsoveraller. Kort sagt, på de flesta företag föredras kostymer, skjortor och klassiska snitt, men det finns fall där det inte räcker att välja denna typ av plagg: en ung anställd kritiserades av sin arbetsgivare på grund av sina kläder, som trots att de var lämpliga kontorskläder, tydligen gjorde henne för attraktiv.

via Reddit

Advertisement
MermaiderMissy/Imgur

MermaiderMissy/Imgur

En ung anställd vände sig till användarna på Reddit för att berätta om episoden som ägde rum på hennes arbetsplats, som gjorde henne förvirrad. Av denna anledning bad hon om samhällets åsikt.

"Idag bad min chef prata med mig på hennes kontor. Jag satte mig ner med henne, hon såg ganska arg ut. Hon sa till mig att min klädsel gjorde mig för attraktiv och att jag ofta bär olämpliga kläder på jobbet.

 

Advertisement
MermaiderMissy/Imgur

MermaiderMissy/Imgur

Vid det tillfället bad den anställde om ytterligare förklaringar för att motivera denna kritik, eftersom hon bara bär knälånga kjolar och långstrumpor.

"Hon sa till mig att kjolar inte är lämpligt att bära och att mina toppar framhäver min form. Jag är kort till växten och om jag bär större storlekar skulle kläderna bli för hängiga, men jag använder alltid en cardigan för att dölja min kropp så mycket som möjligt." 

Den unga kvinnan visade bilder på de kläder hon bär på jobbet och bad om webbanvändarnas åsikt: "Är de, enligt dig, för åtsittande? Själv tycker jag att de inte är det, men min synvinkel kanske är mer annorlunda än andra människors. Jag är väldigt arg nu och vill ha så konstruktiv kritik som möjligt."

MermaiderMissy/Imgur

MermaiderMissy/Imgur

Läsarna lugnade omedelbart tjejen och hävdade att hennes chefs kritik var helt malplacerad: "Vilken branch jobbar du i? Inte för att det spelar någon roll... kläderna du bär är väldigt sobra. Förutom att ha på sig en riktigt skrymmande tröja, finns det verkligen inga andra sätt att dölja sin kroppsbyggnad."

Författaren till inlägget tackade webbanvändarna och accepterade rådet att kontakta personalchefen för att förstå vilket det bästa sättet att agera och bete sig på är. 

Vad tycker du om detta?

Advertisement