En expert förutspår att avlidna människor kommer att kunna "återupplivas" med artificiell intelligens år 2050

av Titti Carlberg

06 April 2023

En expert förutspår att avlidna människor kommer att kunna "återupplivas" med artificiell intelligens år 2050
Advertisement

Skulle du vilja leva för alltid? Det finns många människor som strävar efter den möjligheten, men många andra uppskattar dock inte tanken på att leva för evigt utan föredrar att låta naturen ha sin gång.
Vetenskapen ger dock inte upp utan fortsätter att utforska ett sätt för människor att fortsätta sin existens med hjälp av alltmer avancerad artificiell intelligens

Således har en expert förutspått att vi år 2050 kommer att kunna fortsätta "leva" även efter döden: låt oss ta reda på hur.

via MSN

Advertisement
Pxhere-Non the actual photo

Pxhere-Non the actual photo

Dr. Ajaz Ali, teknikexpert och chef på Business and Computing, vid Ravensbourne University, England, säger att det år 2050 kommer att genomföras ett revolutionerande genombrott för mänskligheten: förmågan att överleva den fysiska kroppen med hjälp av digitala "tvillingar". 

I huvudsak kommer människan att fortsätta leva tack vare artificiell intelligens, som kommer att kunna efterlikna avlidna människors utseende och karaktär. Det skulle alltså röra sig om kopior, erhållna genom att fånga inspelningar, fingeravtryck och andra detaljer om personen medan hon fortfarande lever.

Dessa dubbelgångare kommer att tillåta sörjande familjer att fortsätta interagera med sina nära och kära även efter deras bortgång.
"Genom att koppla artificiell intelligens med digital teknik och verktyg för rörelsefångst, kommer vårt medvetande, kunskap och erfarenhet att överföras till våra digitala tvillingar" förklarar Ajaz Ali.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Med hjälp av NLP-baserade verktyg, som kommer att vara mycket mer avancerade än ChatGPT och Bard, kommer vi att kunna interagera med dessa digitala tvillingar i realtid och dra nytta av deras kunskap och idéer.".

Amazon, onlinebutikplattformen, har förhandsgranskat teknik som skulle tillåta Alexa att kommunicera med användare genom att använda rösten från en avliden familjemedlem, vilket tillkännagavs av vicepresident Rohit Prasad, i ett försök att öka förtroendet mellan användare och enheten, men genom att lägga till "mer empati och tillgivenhet. Även om Al inte kan ta bort smärtan av förlust, kan den definitivt få deras minnen att bestå."

Skulle du vilja att detta projekt blir verklighet?

Advertisement