Arbetsgivaren drar av från den anställdes lön för tjänsteresan som företaget hade bjudit på

av Titti Carlberg

05 April 2023

Arbetsgivaren drar av från den anställdes lön för tjänsteresan som företaget hade bjudit på
Advertisement

Arbete förädlar människan och är nödvändigt för att kunna betala för sitt uppehälle, men det är inte ovanligt att man hör folk klaga på obehagliga arbetssituationer, absurda arbetstider, löjligt låga löner och instabila miljöer. Förutom de dagliga sysslorna och problemen som ska lösas i sista minuten, är det ofta de mänskliga relationerna som komplicerar saker ytterligare, vilket kan leda till att anställda söker nya jobb.

Detta var vad som hände tjänstemannen vi ska berätta om, som straffades av sina arbetsgivare för att ha slutat och som i sin tur bestämde sig för att hämnas och så småningom fick dem att ångra sig.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Mannen berättade historien på Reddit och förklarade hur det gick och varför han bestämde sig för att agera inför det som hände. 
"Jag arbetar som resebyråagent och för två år sedan började jag arbeta på en liten familjedriven byrå. Båda ägarna arbetade tillsammans med deras dotter och de var inte bra som chefer, långt ifrån."
När han började där, ökades byråns intäkter avsevärt, eftersom han hade med sig många klienter. Men det fientliga klimatet tog honom till en punkt där han tyckte att det fick vara nog.

"När jag äntligen fick nog av konflikterna på kontoret sökte jag och fick jobb på en annan byrå, en som jag alltid hade velat arbeta på och gav mina arbetsgivare två veckors varsel."
Arbetsgivarnas reaktion var dock att säga åt honom att sluta omedelbart, för att förhindra honom att få kontakt med de viktigaste klienterna.
"Men jag kände till namnet och numren till de klienter jag ville ta med mig. Dessutom, hade mina arbetsgivare, åtta månader tidigare, bjudit mig på en tjänsteresa, vilket är ganska vanligt i den här branschen för en agent att lära känna en destination så att han kan sälja den på ett mer övertygande sätt. Eftersom jag aldrig hade åkt skidor skickade de mig till Crested Butte, Colorado, i fyra dagar."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Resan hade kostat byrån 125 dollar, inklusive flyg, transport till platsen, boende, liftkort, utrustning och en nybörjarlektion.
"Måltiderna fick jag betala ur egen ficka, vilket var helt okej. Men när jag fick min sista löneutbetalning märkte jag att de hade dragit 125 dollar".
Mannen bestämde sig då för att hämnas: "Jag bestämde mig omedelbart för att ägna förmiddagen åt att ringa alla klienter som jag hade arbetat med där, oavsett om jag gillade dem eller inte. 99% av kundkretsen, inklusive de som förvärvats under tiden jag arbetade där, följde med mig till min nya arbetsplats.".

Sex månader senare träffade mannen en representant från ett amerikanskt flygbolag som berättade för honom att mannens tidigare arbetsgivare hade klagat över att de hade förlorat 250.000$ på grund av honom.
"Allt för ynka 125 dollar" avslutade resebyråagenten.

Vad tycker du om hans lilla hämnd? Var det rätt av honom att agera på detta sätt?

Advertisement