Servitrisen avslöjar sitt knep för att få matgästerna att dricksa

av Titti Carlberg

03 April 2023

Servitrisen avslöjar sitt knep för att få matgästerna att dricksa
Advertisement

Det finns flera sorters yrken som anses vara komplexa, ett av dessa är servitrisens, ständigt tvingad att pendla mellan köket och matsalen, i ett försök att tillfredsställa matgästernas ständiga önskemål. Dessutom har servitrisen också ofta att göra med dåliga löner, enda sättet att höja inkomsten lite är att få dricks, vilket de inte alltid får. Den om extrabetalningen är en långvarig tvist mellan de som anser att det är obligatoriskt och de som anser att det helt enkelt är en fråga mellan arbetsgivare och arbetstagare.

Servitrisen som är huvudperson i vår berättelse avslöjar sitt knep för att säkerställa att hon alltid får dricks. Låt oss se vad hennes hemlighet är.

via MSN

Advertisement
smart.hotties/Instagram

smart.hotties/Instagram

Kat Busch, känd på sociala medier under pseudonymen smart.hotties är en tjej som jobbar som servitris, hon har blivit känd för att ha publicerat en video på sina profiler där hon förklarar hemligheten med att pressa kunder att alltid dricksa henne. Faktum är att det väldigt ofta händer att matgästerna lämnar restaurangen utan att dricksa personalen, hennes knep är att möta dem direkt och be om en förklaring.

"Efter att ha försäkrat mig - säger hon - om att kunderna inte har lämnat dricks, går jag fram och frågar, inför alla närvarande, om varför de inte lämnade dricks. Sedan frågar jag om jag hade gjort något fel och om det finns något jag kan göra bättre. Vid det laget försöker de oftast rättfärdiga sig med en ursäkt och därefter lämnar de lite dricks. Detta är en idiotsäker metod som jag rekommenderar alla att använda sig av".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Klippet har nått ett väldigt högt antal visningar, över 60.000, och många har kommenterat det. "Jag skulle aldrig kunna göra så. Vissa människor dricksar helt enkelt inte, oavsett hur bra servisen är""min arbetsgivare säger upp alla som ber om dricks, han tycker att det ska vara frivilligt att dricksa eller inte""Jag älskar att se folk försöka rättfärdiga sig" och "detta är något som alla servitriser bör göra. Jag skämmer gärna ut dem som inte dricksar mig".

Vid sidan av supportrarna finns också några belackare som anser att en kund aldrig ska tvingas att lämna dricks, och att det framför allt är fel att skylla på dem för betalningsfrågan, det är en fråga mellan arbetstagare och arbetsgivare.

Vad tycker du?

Advertisement