Hans hjärta stannar i några minuter: vittnesbörd från "mirakelmannen"

av Titti Carlberg

10 April 2023

Hans hjärta stannar i några minuter: vittnesbörd från "mirakelmannen"
Advertisement

Vad händer med oss när vår kropp slutar leva? Överlever en del av kroppen efter den fysiska döden eller väntar bara ett oändligt mörker? Det finns inget säkert svar på detta och först när det händer upptäcker vi sanningen. Det finns dock några människor som har varit väldigt nära att passera gränsen, och riskerat att aldrig återvända. 

Dessa personer lämnade dock verkligen värdefull vittnesbörd när de berättade vad de såg, hörde och kände, precis som mannen vi ska berätta om.

via New York Post

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Kevin Hill, 55, blev kallad "mirakelmannen" av personalen på Royal Derby Hospital i Storbritannien efter att ha återupplivats och berättat om sin upplevelse utanför kroppen. När han led av kalcifylax, ett allvarligt sällsynt syndrom där kalcium ansamlas i de små blodkärlen av fett och hudvävnad, slutade hans hjärta plötsligt slå.

Vid den tidpunkten upplevde Kevin något extraordinärt: han förklarade att han inte såg något ljus att gå mot, men han kände en djup känsla av lugn. 
"Jag tittade inte på min kropp, men jag kände mig skild från den. Det var som om jag var i andarnas rike: jag var medveten om vad som hände, det var fridfullt".

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Kevin hade haft en invärtes blödning i ett ben under tre dagars tid, under vilket han förlorade mycket blod, tills hans hjärta gav upp: "Jag visste att jag blödde och att det var allvarligt. Personalen gick ut och in i mitt rum för att försöka stoppa blödningen. Jag var medveten om att de försökte rädda mig, jag visste att jag hade dött".

Men efter ett par minuter återfördes han till livet, hans tid var ännu inte kommen.

"Detta har fått mig att fokusera på mina prioriteringar. Jag har blivit mer motståndskraftig efter att ha lämnat sjukhuset. Jag vet att jag kommer att bli frisk och jag är i slutet av min återhämtning."

Hill återvände hem till sin fru Camille och beslutade sig för att offentliggöra sin otroliga upplevelse. 

Inget ljus alltså, men medveten om att vara frånkopplad från kroppen och känslan av att lämna denna värld för att återvända efter en kort stund, trots att läkarna hade ansett att han aldrig skulle klara sig.

Känner du till några liknande vittnesmål?

 

Advertisement