Mannen reser på semester med sin son och skolan ger honom böter: "vi accepterar inte omotiverad frånvaro"

av Titti Carlberg

08 Februari 2023

Mannen reser på semester med sin son och skolan ger honom böter: "vi accepterar inte omotiverad frånvaro"
Advertisement

Skolan kan vara tuff för en elev och då och då behövs det ett uppehåll. En paus är alltid nödvändig, det vill säga att lyfta huvudet från böckerna och bara tänka på att vila. Som tur är finns det under läsåret efterlängtade lov och högtider, under vilka man kan passa på att åka på en resa.

Pappan som är huvudperson i vår berättelse, ville belöna sin son, för hans engagemang och ta med honom på en resa under påskhelgen. Sonen missade dock några skoldagar på grund av resan, en frånvaro som kostade fadern 240 pund, men han valde att betala tillbaka institutet med samma mynt. Låt oss se vad som hände.

via Headtopics

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Steven Doherty är en 44-årig pappa från Salford, Manchester, som bötfälldes av sin sons, Alfie (13), skola, St Ambrose Barlow RC High School, för att ha rest på semester med sonen.

Steven hade bokat en resa till påsklovet, han försökte dock se till att sonen inte skulle missa några skoldagar. Men tyvärr visste han inte om att skolan hade bestämt sig för att öppna några dagar innan de kom hem från resan. Pappan hade helt enkelt missuppfattad slutdatumet för lovet. Detta skulle ha kostat honom 240 pund, eftersom skolan ger böter för alla dagar av olovlig frånvaro.

Advertisement

Pappan blev naturligtvis tvungen att betala, men en tid senare bestämde han sig för att betala tillbaka skolan med samma mynt. På grund av en strejk förlorade några av sonens lärare lektionstid. Av den anledningen kontaktade han omedelbart institutet.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"God kväll, du kommer förmodligen inte ihåg mig, men jag heter Steven Doherty. Min son Alfie studerar på er institution. Tyvärr missade min son för en tid sedan två skoldagar på grund av mitt bokningsmisstag för en resa. Jag förklarade anledningen till hans frånvaro, men du svarade att det inte var en giltig anledning och jag tvingades betala böter. Jag fick dock veta att det har varit strejk de senaste dagarna, som några lärare anslutit sig till, vilket innebär att det inte har varit några lektioner. Därför ber jag nu att alla lärare som inte har hållit sina lektioner att betala 120 pund i böter".

Syftet med samtalet var inte att få pengar, utan att få skolledningen att förstå att de inte beter sig på ett korrekt sätt.

Tycker du att den här pappan har rätt? Hur skulle du ha agerat?

 

Advertisement