Konditorn ger en kaka till en kund som inte kan betala den: han får en belöning på 1000$

av Titti Carlberg

04 Februari 2023

Konditorn ger en kaka till en kund som inte kan betala den: han får en belöning på 1000$
Advertisement

Med tidens gång har vårt samhälle genomgått en tydlig förändring. Alla har bråttom och är huvudsakligen, och nästan uteslutande fokuserade på sig själva. I den samtida verkligheten finns det många som bara tänker på egen fördel och det finns alltför få människor som gör goda gärningar, utan att räkna med att belönas.

Huvudpersonen i vår berättelse är en TikToker som vill visa att det fortfarande finns individer som är villiga att hjälpa andra utan att förvänta sig något i gengäld och att det finns folk som agerar bara för att göra någon glad. Dessa människor förtjänar verkligen att bli belönade. Så, låt oss se vad det handlar om.

via mdmotivator/TikTok

Advertisement
mdmotivator/TikTok

mdmotivator/TikTok

Zachary Dereniowski är en kanadensisk kille som är känd på sociala medier under pseudonymen mdmotivator, han är framför allt känd för att hjälpa människor ekonomiskt med ädla gester. Han har delat en video där han vittnar om en konditors generositet och för detta har han bestämt sig för att belöna konditorn. I klippet ser man en kille gå in på ett bageri och börja prata med killen vid disken.

Zackery frågar konditorn hur mycket de läckra kakorna, som ligger synliga, kostar. När han får reda på priset säger han dock att han inte har några pengar.

Advertisement
mdmotivator/TikTok

mdmotivator/TikTok

Konditorn bestämmer sig då för att göra en ädel gest, han tar kakan och skänker den till killen. Han frågar dessutom om killen vill ha en kopp kaffe: Jag köpte den här kaffekokaren nyligen och måste köra den ofta i början".

Zackery som blir rörd av denna vänlighet lägger ett kuvert på disken. Konditorn tittar på det innan han öppnar det och ser vad som ligger inuti, det ligger 1.000 dollar i sedlar i det. När han såg pengarna trodde han att det inte kunde vara sant att de pengarna var till honom och han kunde inte hålla tillbaka sin glädje.

mdmotivator/TikTok

mdmotivator/TikTok

Klippet gjorde många personer känslomässigt rörda och det fanns de som inte kunde låta bli att berömma konditorns handling.
"Vilken härlig människa, man fattar att han är snäll så fort han börjar prata""Jag älskar videor som visar att det fortfarande finns vänliga människor" och "det finns lyckligtvis fortfarande människor som tänker på andras välbefinnande".

När konditorn vaknade den morgonen hade han aldrig förväntat sig att hans generösa karaktär skulle belönas den dagen. 

Vad tycker du om dessa två personers karaktärer?

 

Advertisement