Gästerna i ett hotellrum blir terroriserade av läskiga fenomen: "Ingen varar i mer än tre minuter"

av Titti Carlberg

06 Februari 2023

Gästerna i ett hotellrum blir terroriserade av läskiga fenomen: "Ingen varar i mer än tre minuter"
Advertisement

Hotellrum ligger, par excellens, på podiet över platser som kan väcka skrämmande sensationer. Föredragna platser av många skräckfilmsregissörer, särskilt när det gäller antika strukturer med långa ödsliga korridorer, kan hotellrum erbjuda gästerna komfort och avkoppling, men i vissa fall också raka motsatsen. Vilket till exempel sker på ett engelskt hotell, byggt för mer än 400 år sedan och som blivit känt på grund av de fenomen som uppstår inne i det.

via Daily Star

Advertisement

Ye Olde King's Head är ett hotell beläget i Chester, England, byggt år 1622. En mycket daterad struktur, därför, som har reserverat oväntade och störande överraskningar för sina besökare. Tydligen skulle det nyligen ha ägt rum riktigt olyckliga episoder på hotellet, inklusive en stol som plötsligt börjat röra sig i total självständighet.

Dessutom kan övernattningsgästerna endast klara av att befinna sig i ett särskilt rum, nummer 8, i inte mer än tre minuter. Detta rum kan bara besökas av paranormala experter eftersom det utspelar sig många spökliga manifestationer som inträffar inom dess väggar, och de måste skriva under en deklaration där de tar fullt ansvar för sitt val och för vad som kan hända under deras vistelse.

Advertisement
myhauntedhotel/Instagram

myhauntedhotel/Instagram

I rum nummer 8, inuti en glasmonter, ligger Grace, en docka som anses vara det mest hemsökta föremålet i hela Storbritannien och av denna anledning övervakas hon ständigt av en kamera som är installerad enbart för henne.

"På sistone har det faktiskt funnits folk som verkligen har kämpat för att stanna i rum nummer 8. Det verkar dessutom som att dockan påverkar män mer än kvinnor", förklarar paranormalutredaren Danny Moss"Några män har gått in i rummet och väl där inne har de börjat känna en stress att genast skynda sig ut från det, även om de har kämpat att åtminstone klara tre minuter. Några har hört ljudet av tre hårda slag, som har betydelsen att håna den heliga treenigheten. Andra har upplevt en kraftig brännande känsla i ögonen. Vi har videofilmer som visar rädslan hos de som har befunnit sig i rummet och andra med ljud som hörs därinne.".

myhauntedhotel/Instagram

myhauntedhotel/Instagram

För flera år sedan, tack vare dess alltmer störande rykte, köptes hotellet av Harry Achilleos, ett fan av spökliga fenomen, han bestämde sig för att förvandla det till en turistattraktion för älskare av det paranormala. Han lät placera kameror både utanför och inuti byggnaden, som ofta är omgiven av en overklig dimma, vilka har registrerat flera poltergeistaktiviteter.

Skulle du våga övernatta på Olde King's Head?

Advertisement