Personlighetstest: välj en nyckel och upptäck de dolda aspekterna av din karaktär

av Titti Carlberg

31 Augusti 2023

Personlighetstest: välj en nyckel och upptäck de dolda aspekterna av din karaktär
Advertisement

Det finns människor som gillar att prova på det som kallas personlighetstest. För det mesta ses dessa tester som ett försök att förstå sig själv på ett djupare sätt.

När vi ställs inför en utmaning är det första vi gör att förstå hur vi ska möta och övervinna den, alla har sitt eget sätt att närma sig ett hinder, det finns de som agerar instinktivt, de som är mer pragmatiska, de som reflekterar för att de är osäkra på hur de ska gå tillväga och gör inget val om de inte är i överhängande fara.

Dessa tester används just för att du ska förstå vilken typ av person du är, hur du kommer att möta de olika utmaningarna.

Så, vad väntar du på... Slösa inte mer tid utan sätt igång att prova dig fram med denna personlighetstest: välj en nyckel och ta reda på vilka de dolda aspekterna är av din personlighet.

Advertisement

Välj en nyckel

Välj en nyckel

På bilden finns det 4 nycklar, var och en i olika form och färg, de olika färgerna är rosa, lila, mörkgrön och vinröd. Så fort detta foto visas lutar sig individerna fram mot en av nycklarna, faktum är att människor attraheras av olika former och färger. Syftet med detta test är att du ska titta på bilden och välja en nyckel, och på grundval av det ska vissa aspekter av din karaktär förstås. 

Genom att luta sig fram mot en färg snarae än en annan är det möjligt att förstå vad dina reaktioner på vissa livsförhållanden kan vara men även för att kunna känna till dolda aspekter av din personlighet.

Dessa tester låter dig också förstå dina egna psykologiska aspekter, men även vilka gränser du kan övervinna.

Advertisement

Här är din personlighet baserat på nyckeln du har valt

Här är din personlighet baserat på nyckeln du har valt

Taki Steve/Flickr

Alla har valt sin nyckel, kanske lockad av formen, men det som främst definierar karaktären är färgen.

  • De som har valt den rosa nyckeln är med största sannolikhet inte rädda för utmaningar, i själva verket söker de, med stor sannolikhet, efter dem, just för att de är individer som alltid letar efter ny stimuli. Faktum är att så snart de kan, tar de tillfället i akt att testa sig själva för att visa att de kan övervinna alla hinder.
  • Den lila nyckeln, till skillnad från den rosa, väljs av dem som inte gillar utmaningar, innan de tar sig an dem försöker de analysera alla olika möjligheter och först efter bestämmer de sig för hur de ska gå vidare.
  • Den gröna väljs av dem som inte stannar upp framför ett hinder utan möter det direkt för att utnyttja det till sin fördel.
  • Den vinröda nyckeln är favoriten för dem som tenderar att inte ställas inför utmaningar. De angrips av en känsla av rädsla och tvivel, vilket är anledningen till att de tenderar att undvika all sorts press genom att ta en omväg runt hindret.

Vilken nyckel valde du? Känner du igen några aspekter av din karaktär?

Advertisement