De vägrar återvända hem från semestern då deras dotter föder barn

av Titti Carlberg

17 April 2023

De vägrar återvända hem från semestern då deras dotter föder barn
Advertisement

Är det rätt att man alltid bör prioritera sina barn? Och barnbarnen? De allra flesta mor- och farföräldrar och föräldrar skulle svara ja på de frågorna, men det kan dock finnas situationer där det inte alltid är så enkelt att följa den regeln. Om vissa inte skulle tvivla på hur de ska bete sig, finns det andra som skulle välja andra val, utan att bli kritiserade. 

En ung nybliven mamma blev väldigt besviken när hennes mamma och pappa inte avbröt deras semester när hon skulle föda sitt barn. Låt oss se i detalj vad som hände.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Historien berättas av den nyblivne morfadern, som bestämde sig för att be om Reddit-användarnas åsikt om hans beslut. Mannen frågade om han hade gjort ett misstag genom att inte abryta sin semester för att vara med sin dotter och sitt nyfödda barnbarn.

"Jag och min fru var på en två veckorssemester i Cancun, Mexiko. Vi är från USA och vi hade planerat denna resa i ett års tid och sparat pengar för den. Vi bokade och betalade den innan vår dotter blev gravid.".

Paret hade befunnit sig på sin semester i bara 6 dagar när dotterns pojkvän ringde och sa att deras dotter hade börjat få förlossningsvärkar och att hon var på väg att föda barnet.

"Han sa till oss att vi var tvungna att ta första tillgängliga flyg hem. Vi hade vetat om att födseln var nära förestående, men att den, enligt läkaren, skulle ske först om tre veckor.".
Således meddelade mannen och hans fru dotterns pojkvän att det var omöjligt för dem att återvända hem tidigare än planerat, men att pojkvännen skulle hålla dem uppdaterade.

Efter ett par timmar hade de fått ett samtal från dottern: "Hon frågade oss när vi skulle komma tillbaka hem och att hon verkligen ville att vi skulle vara med henne eftersom hon var rädd inför förlossningen. Det var hennes första förlossning, så det är normalt att känna rädsla. Både jag och min fru försäkrade henne att allt skulle gå bra, och att vi inte hade några planer på att packa våra väskor och återvända hem i förtid. Hon blev arg och avslutade telefonsamtalet.".

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Efter några timmar, mitt i natten, missade de två telefonsamtal, medan de sov. 
"Det var hennes pojkvän, han ville berätta för oss att det hade uppstått komplikationer och att de hade utfört ett akut kejsarsnitt.".
Följande morgon ringde de dottern, som anklagade dem och sa att det kunde ha gått värre, men att de trots det hade föredragit att vara på semester istället för med henne.

"Hon avslutade samtalet innan vi fick en chans att säga något, vi försökte ringa henne på nytt, men hon svarade inte. Babyn är frisk och stark, och vår dotter mår bra. Vi har dock bara sett foton på Facebook eftersom vår dotter inte låter oss se honom och hon har knappt pratat med oss sen vi kom hem. Vi hade planerat att var med vid förlossningen, men eftersom vi hade betalat mycket ville vi inte avbryta semestern efter bara 6 dagar. Vi skulle ändå inte ha hunnit hem i tid.".

Mannen hävdar att han har bett om ursäkt flera gånger och han anser att dotterns inställning är orättvis.

Håller du med honom eller anser du att det är dottern som har rätt?

Advertisement