En 11-årig elev sätts i isolering av läraren på grund av sin frisyr

av Titti Carlberg

19 April 2023

En 11-årig elev sätts i isolering av läraren på grund av sin frisyr
Advertisement

En individ uttrycker sig inte bara med ord, utan också genom gester, klädstilen och till och med frisyren. Ofta passar dessa aspekter perfekt med individens karaktär, men de flesta individer vill inte försöka förstå vilka kopplingspunkterna är utan begränsar sig till att bara se och bedöma en persons yttre utseende.

Huvudpersonen i vår berättelse är en pojke som på grund av sin frisyr, förutom att bli mobbad av sina klasskamrater, sattes i isolering av sin lärare. Han reagerade dock på allra bästa sätt, det vill säga med välgörenhet, men låt oss se hur allt började.

via Mirror

Advertisement
Aimee Mason/Facebook

Aimee Mason/Facebook

Jaylen Mason är en pojke på 11 år från Essex i England med långt tjockt krusigt hår. Även fast han oftast är väldigt stolt över sitt hår tycker han att det ibland kan vara irriterande. Just därför bestämde han sig en dag för att fläta sitt tjocka hår i många flätor, vilket dock visade sig inte vara så populärt i hans klasskamraters och lärares ögon.
Barn som är i en viss ålder förstår inte alltid konsekvenserna av deras handlingar, men däremot vuxna, som borde vara mogna nog att förstå att vissa beslut, som ett barn tar, visar på att de är på väg att bli tonåringar.

Faktum är att lärarna valde att placera eleven i isolering, eftersom de ansåg hans frisyr vara olämplig för skolan. Från det att han hamnade i isolering startade mobbningen från hans klasskamrater som kallade honom för "Tarzan" och "tjejen". Jaylen reagerade dock på ett moget sätt, trots att han först hade blivit arg valde han senare att klippa av flätorna för att använda dem till välgörenhet. Faktum är att han startade en Go found me-kampanj, och när han väl hade nått 1000 insamlade pund klippte han av sig flätorna. När han väl uppnått sitt mål valde han att donera den insamlade summan till Future Youth Zone.

Advertisement
Gofundme

Gofundme

Grabben tror dock att klasskamraterna kommer att fortsätta reta honom, men nu kan de i alla fall inte dra honom i håret längre och han är framför allt glad att han klippte av sig flätorna för ett ädelt syfte.

"Jag hade föredragit - säger pojkens mamma, Aimee Masonatt han inte klippte sig, men jag är stolt över hans sätt att hantera situationen".

När allt uppdagades bestämde sig skolledningen att grundligt undersöka lärarnas val att isolera Jaylen och klasskamraternas mobbning mot honom.

Vad tycker du?

Advertisement