Den "sovande profeten" som förutspådde händelserna som skedde på XX-talet: han ville ägna sitt liv åt att hjälpa andra

av Titti Carlberg

11 April 2023

Den "sovande profeten" som förutspådde händelserna som skedde på XX-talet: han ville ägna sitt liv åt att hjälpa andra
Advertisement

Många människor har genom historien blivit populära för vad som verkade vara deras förmåga att förutspå framtiden. Men är det verkligen möjligt att göra det? Många är skeptiska till det, ändå har det funnits, och finns fortfarande, individer som kan förutse händelser, som ännu inte har inträffat, med en viss precision.

En av dessa är Edgar Cayce, som är en av de mest ihågkomna synska personer, han förutsåg hundratals episoder medan han pratade i sömnen. Låt oss ta reda på mer om denna man.

via NewsBreak Original

Advertisement
Wikimedia commons

Wikimedia commons

Cayce var en man av enkelt ursprung från staden Beverly i Kentucky, han förutspådde några av de största händelserna som skedde under nittonhundratalet, inklusive börskraschen 1929 och andra världskriget. Hans egenhet var att han utarbetade sina förutsägelser endast under hypnos, vilket gav honom smeknamnet "den sovande profeten". Edgar lyckades dock inte alltid förutspå händelser på ett exakt sätt, men framgångsfrekvensen var mycket hög, vilket gjorde honom till en inspiration för olika filosofiska rörelser över tiden.

Född i en lantbrukarfamilj 1877, utvecklade han från ung ålder sina färdigheter som skilde honom från andra. Han älskade det enkla, framför allt människor, och alla såg i honom samma genuina själ som hade kännetecknat hans avlidne farfar

Vid 10-års ålder gick han för första gången till kyrkan, efter den dagen ägnade han stor vikt åt kristendomen. Han läste Bibeln dussintals gånger tills han, två år senare, fick sin första "himmelska syn". Varelsen som visade sig för honom liknade en kvinna med vingar. Lille Cayce kände ett ögonblick av rädsla, men kvinnan försäkrade honom att hon var där för att besvara honom hans böner. 
På frågan vad han önskade sig, svarade han: "Att tillbringa mitt liv genom att hjälpa andra".

 

Advertisement
Edgar Cayce's A.R.E.

Edgar Cayce's A.R.E.

En dag, efter att hans far hade skällt på honom för hans dåliga akademiska prestationer, hörde Edgar kvinnans röst, hon uppmanade honom att gå och lägga sig. Han löd henne och tog med sig boken han skulle studera. När han vaknade mindes han tydligt allt innehåll i texten. 
Med tiden började han som en "konstig" pojke göra sig känd som en möjlig "profet". Under en dröm identifierade han en åkomma han led av och förstod hur han skulle bota den. När han vaknade meddelade han sin familj som omedelbart skaffade det som behövdes för behandlingen, som visade sig fungera.

Han började använda sig av hypnotism, snarare än traditionell medicin, för att bota sina åkommor. Han kunde ordinera och indikera botemedlet för en patients laryngit, när han var under hypnos, men mindes inget när han vaknade. Han hade ingen medicinsk utbildning, men verkade ändå ha kunskaper och färdigheter som en läkare. 

Rykten om hans talang började spridas trots att han var emot det. Han fruktade att de förslag som gavs under hypnosen kunde vara skadliga och farliga för de personer som vände sig till honom och under lång tid vägrade han betalningar i utbyte mot konsultationerna. Han accepterade betalning först när han efter ekonomiska svårigheter var tvungen att finna ett sätt att försörja sin familj.

Med tiden började Cayace, förutom "läsningarna" om hälsa, även ge information om tidigare liv, såväl som ekonomiska råd som hjälpte många människor att bli förmögna. Den första av hans mest viktiga förutsägelser går tillbaka till 1925, då han sa till en ung läkare att skydda sin rikedom från några "ogynnsamma krafter" som skulle uppstå 1929. Året därpå förutspådde han effekterna av El Niño och La Niña, långt innan vetenskapsmän kunde förstå dessa fenomen, år 1927 förutsåg han även läkares metoder att ställa diagnos med hjälp av blodprov, många år innan den tekniken började användas.

1935 förutspådde han andra världskrigets början och blodbadet som skulle följa: "När det gäller angelägenheter av internationell karaktär, finner vi dessa i ett tillstånd av stor oro från mångas sida: inte bara som individer utan som nationer. Detta kommer att leda till att olika grupper, länder eller regeringar tar ställning, så att säga. Detta kommer att indikeras genom att österrikarna, tyskarna och senare japanerna går med i deras inflytande.".

Senare visade sig andra förutsägelser från honom vara korrekta: polskiftningen i slutet av milleniet, två sittande presidenters bortgång och till och med dagen då han själv skulle dö. Cayce avled två dagar före datumet för hans planerade begravning. 

Efter så här många år finns det fortfarande människor som tror på hans psykiska färdigheter, medan andra är säkra på att han inte kunde förutspå framtiden.
Hade du hört talas om den sovande profeten tidigare? Vad tror du?

Advertisement