Läraren ryter till åt en elev för ett ord: han får sparken men föräldrarna vill få tillbaka honom (+VIDEO)

av Titti Carlberg

16 Februari 2023

Läraren ryter till åt en elev för ett ord: han får sparken men föräldrarna vill få tillbaka honom (+VIDEO)
Advertisement

Skolan är en plats där det ständigt sker ett utbyte av idéer. Det lärs inte bara ut ämnen, utan det säkerställer också att eleverna, i framtiden, kan bli medborgare som är duktiga på att fatta beslut, inte bara för sig själva utan också för hela samhället. Av denna anledning är lärarens roll mycket känslig eftersom de, förutom att lyssna på elevernas olika idéer, tankar och perspektiv, måste hjälpa dem att vara redo för att möta framtiden och bli en aktiv del av samhället. Men lärare är dock mänskliga och har rätt att tappa tålamodet eller överreagera. 

Faktum är att läraren som är huvudperson i vår berättelse skällde ut en av sina elever inför hela klassen för att eleven hade sagt "oförskämdhet". Den reaktionen blev dock orsaken till att han blev av med sitt jobb. Låt oss se vad som hände.

via Enlacetelevision

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Vi känner ju till att studenter är unga och sprudlande, det krävs inte mycket för att få dem att distraheras eller bli förvirrade. Men det som ofta börjar som ett enkelt pladdrande kan snabbt förvandlas till ett högt och otydligt ljud.

Cali, Colombia, kritiserades en lärare av personer på sociala medier för att sedan få sparken från skolan för att ha skällt ut en av sina elever.

Det uppstod ett bråk i klassen och en av eleverna började skrika "oförskämdhet" upprepande gånger. Läraren kände att han inte hade något annat val än att ryta i åt eleven. Synd dock att han gjorde det med en överdrivet hög ton, som spelades in och publicerades på sociala medier.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Här inne säger vi inte - hade läraren skrikit - oförskämdhet, det kan du säga utanför detta rum. Här inne visar vi respekt. Jag har många gånger sagt till dig att inte ha det uppförandet".

Reprimanden skedde inför de andra eleverna. Även om läraren gjorde rätt, gjorde han det på fel sätt. På grund av detta beslutade skolledningen att vidta åtgärder och läraren avskedades, för att han inte visade respekt mot eleven. Några föräldrar motsatte sig dock det beslutet.

 

Föräldrarna inledde en protestdemonstration utanför skolan för att läraren skulle återanställas. Den senare släppte ett uttalande, där han förutom att tacka för stödet, bad om ursäkt för sin reaktion, han erkände att han hade gjort ett misstag. 

"Mitt ansvar är att undervisa och att skydda, men jag agerade på ett felaktigt sätt".

Vad tycker du?

Advertisement