Föräldrarna ber henne ta av arvet från sin make för att betala av deras bolån: "Det vill jag inte"

av Titti Carlberg

16 Februari 2023

Föräldrarna ber henne ta av arvet från sin make för att betala av deras bolån: "Det vill jag inte"
Advertisement

Pengar, testamenten och arv är ofta orsaken till bråk och osämja i familjer. Tyvärr tenderar frågor som rör pengar ofta att splittra snarare än att förena, ibland äventyrar de irreparabelt familjebandet. I den här artikeln berättar vi historien om en ung kvinna, vars föräldrar påstås ha bett henne att använda livförsäkringen för sin nyligen avlidna make för att betala deras bolån, vilket har satt henne i en allvarlig knipa.

via Reddit

Advertisement
Pxhere-Non the actual photo

Pxhere-Non the actual photo

Om föräldrarna gör allt de kan för sina barn, inklusive många uppoffringar under barnens uppväxt, kommer unga vuxna i sin tur att ta hand om mamma och pappa när det är de som behöver hjälp. Men det kan dock uppstå situationer, som den vi ska berätta om, som skapar en del problem. 

Huvudpersonen i vår berättelse vände sig till Reddit för att förklara vad som hade hänt och bad om webbanvändarnas åsikt om hur hon bör bete sig.

"Min 26-årige man avled för två månader sedan och lämnade mig en livförsäkring", började kvinnans berättelse. "jag väntade mig bara ett par tusen dollar, men summan visade sig vara betydligt högre än så. Min make var sjuk under en längre tid och mot slutet behövde jag hjälp, mina föräldrar erbjöd sig att hjälpa mig och tillät oss att flytta hem till dem."

En fin gest av solidaritet mot dottern, som dock åtföljdes av en betungande begäran: "Nu när min man är borta och jag har en del pengar, förväntar sig mina föräldrar att jag ska använda dem till att betala deras bolån. Jag vet att om jag gör det kommer jag aldrig mer få tillbaka pengarna".

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Mamman förväntar sig tydligen att dottern ska lyda deras krav, så pass, att när den första utbetalningen kom var mammans första reaktion: "Nu kan du betala vårt hus" och "300 000 dollar är priset för din frihet". Den unga änkan säger dock att hon är emot det. 

"Jag vill verkligen inte ge dem pengarna, jag har en dålig känsla och även om jag är oerhört tacksam för deras hjälp tycker jag att deras begäran är överdriven. Jag och min man flyttade hem till dem för lite mindre än ett år sedan och under hela den tiden har jag betalat hyra till mina föräldrar, bidragit till räkningarna och matvaruinköp. Jag vet verkligen inte hur jag ska hantera detta och hur jag ska säga till dem att det inte känns rätt att göra det, de är helt säkra på att det är min skyldighet att göra det. De tjatar hela tiden på mig och frågar mig om jag drar ut på det på grund av snålhet."

Kvinnans strävan är att köpa en bostad till sig själv och lägga undan pengar till pensionen."Jag är inte emot att ge dem lite pengar för att visa min tacksamhet, vilket jag tänker göra, men tanken på att ge dem hela beloppet gör mig illamående."

Vad skulle du ha gjort?

Advertisement