Som 5-åring tömmer hon sin spargris för att donera pengar till välgörenhet: 13 år senare vinner hon 48 miljoner$

av Titti Carlberg

28 Februari 2023

Som 5-åring tömmer hon sin spargris för att donera pengar till välgörenhet: 13 år senare vinner hon 48 miljoner$
Advertisement

Det sägs att när man utför en vänlig gest gör man det för att man drivs av generositet och inte för att man förväntar sig en belöning. Alltför ofta utförs handlingar med det exklusiva syftet att det ska generera en personlig avkastning, det händer sällan att något ges för den enkla viljan att göra gott. I de senare fallen kommer dock ödet alltid att hitta ett sätt att belöna en vänlig gest.

Det var vad som hände huvudpersonen i historien, som tömde sin spargris när hon var 5 år gammal för att donera pengarna till välgörenhet. Efter 13 år kom ödet ihåg hennes gärning och lät henne vinna 48 miljoner på ett lotteri. Låt oss läsa hennes historia.

via Joe

Advertisement

Juliette Lamour, en 18-årig kanadensisk tjej, var bara 5 år gammal när hon kände ett behov av att ta sin spargris och donera allt innehåll till välgörenhet. En gest dikterad av viljan att hjälpa dem som behöver det mest. Alla pengar överlämnades till Kanadas Röda Korset
Ödet, som tydligen inte hade glömt hennes vänlighet betalade tillbaka henne 13 år senare.

Efter ett långt steg famåt befann sig Juliette som 18-årig student vid University of Algoma. En dag när hon var på väg för att köpa glass till sin farfar, såg hon en butik som sålde lotter. Efter en stunds tvekan bestämde hon sig för att köpa en innan hon fortsatte på sin väg. Ödet ville att hon köpte den vinnande lotten.

"Jag ringde min farfar och frågade vilken glass han ville ha. Han svarade att eftersom jag hade fyllt 18 så måste jag köpa min första lott, för att testa min tur. Jag gick in i butiken och köpte en. Lyckligtvis den vinnande".

Advertisement

Den första hon kontaktade efter vinsten var sin mamma, sedan sin farfar och pappa. Trots att hon nu har tillräckligt med pengar för att besluta vad hon ska göra med sitt liv, har hon bestämt sig för att inte avbryta sina universitetsstudier.

"Jag vet ännu inte vad jag ska göra, men framför allt tänker jag hjälpa min familj och mina vänner. Än så länge är jag en student och jag tänker fullfölja min biologikurs".

Vad skulle du göra med en så hög summa?

Advertisement