De blir miljonärer vid 30-års ålder genom att undvika onödiga köp: "med det lyckades vi köpa ett hus"

av Titti Carlberg

12 Februari 2023

De blir miljonärer vid 30-års ålder genom att undvika onödiga köp: "med det lyckades vi köpa ett hus"
Advertisement

Att spara är en riktig konst, det händer ofta att man spenderar en massa pengar utan att ens inse det. Först och främst måste man lära sig att förstå vilka de mest betydande utgifterna är och sedan förstå om de kan undvikas eller om de är nödvändiga. Genom att bara köpa det man verkligen behöver kan man spara en enorm summa pengar.

Paret som är huvudpersoner i vår berättelse, blev miljonärer, de lyckades köpa ett hus och betala av studieskulderna bara genom att uppmärksamma utgifterna och undvika onödiga köp. Låt oss se hur det var möjligt.

via Flipboard

Advertisement
Erin Kellie Schlagbaum/Facebook

Erin Kellie Schlagbaum/Facebook

Brennan och Erin Schlagbaum är ett par från Cincinnati, de är båda i 30-årsåldern. År 2016 köpte de ett hus och efter 5 år hade de lyckats, tack vare ansträngningar, betala av hela bolånet. Till en början hade de trott att de aldrig skulle klara det eftersom summan verkade oöverstiglig, det var nödvändigt för dem att komma på ett sätt för att få pengarna att räcka. Av den anledningen började de spara och tack vare den så kallade "snöbollsmetoden" lyckades de, på bara 5 år köpa en bostad, 2 bilar och en förlovningsring, och framför allt betala igen 38.500 dollar av studielånen.

"Det fanns en tid - berättar Brennan - då vi inte hade någon som helst kontroll över vår ekonomi, vi flöt bara med. Nu, tack vare denna metod, har vi nästan blivit miljonärer. Vi har investerat över 750.000 dollar i tillgångar".

Advertisement
Erin Kellie Schlagbaum/Facebook

Erin Kellie Schlagbaum/Facebook

Paret hade ingen aning om hur de skulle ha råd med att betala av på bolånet efter att de hade köpt huset. Deras skicklighet var att de höll sig lugna och hittade en väg ut ur problemet. De valde "snöbollsmetoden", det vill säga att de satte sig ner för att lista ut vilka utgifter som tog bort mest pengar och sedan särade på alla lånen för att betala månadsvis det deras budget tillät.

"Med denna metod betalade vi först bilarna och studielånen, efter det använde vi det vi hade över för att betala av bolånet."

Kände du redan till denna metod? Skulle du kunna tänka dig att använda den?

Advertisement