Hon lämnar sitt jobb som dataingenjör för att bli influencer

av Titti Carlberg

13 Maj 2023

Hon lämnar sitt jobb som dataingenjör för att bli influencer
Advertisement

Det samtida samhället baserar på sociala medier. Dessa plattformar tillåter att tusentals människor kan ha kontakt med varandra även över mycket långa avstånd. En virtuell värld som dock har tillåtit vissa individer att få mer och mer resonans för att styra andra individers val: Influencers. Dessa figurer har blivit en verklig referens, faktum är att det finns många personer som har valt denna väg.

Huvudpersonen i vår artikel är en tjej som, efter att ha utbildat sig till dataingenjör, bestämde sig för att lämna allt och bl en Influencer.
Låt oss se varför hon bestämde sig för att satsa på den karriären.

via Flipboard

Advertisement
vivacious.honey/Instagram

vivacious.honey/Instagram

Vanessa Chen är en 22-årig tjej från Boston som började studera datavetenskap med målet att bli mjukvaruingenjör. Hon har alltid haft en hobby, den att fotografera sina kläder och lägga upp bilderna på sociala medier, men hon trodde aldrig att det skulle bli hennes arbete. Hon har alltid varit intresserad av mode, till en början visade hon bara sin klädsel på Instagram men sedan började hon publicera bilderna på alla sina sociala profiler.

Advertisement
vivacious.honey/Instagram

vivacious.honey/Instagram

På kort tid förvandlades hennes hobby till ett riktigt jobb och hennes dröm att bli dataingenjör förflyttades till plan B. Faktum är att hon hävdar att hon vill göra det bästa av sin ryktbarhet, eftersom det inte finns någon trygghet i att arbeta på sociala medier.

"Jag fick erbjudanden som datavetare, men jag bestämde mig för att tacka nej. Till en början var jag orolig, men jag ville kämpa för att skapa ett webbinnehåll till ett heltidsjobb. Jag visste att det var rätt tid att fortsätta med denna karriär. Lyckligtvis har jag tjänat mer pengar än jag kunde ha gjort med ett annat jobb. Nu har jag en 6-siffrig lön".

vivacious.honey/Instagram

vivacious.honey/Instagram

Jobbet som influencer, trots att det inte anses vara ett riktigt yrke, är det många som tycker att det är ett ansträngande jobb: "Jag arbetar 9 timmar om dagen 5 dagar i veckan, jag klarade inte all belastning själv så jag blev tvungen att anställa en assistent. En vanlig dag går jag direkt till fotografering när jag vaknar på morgonen. När klippen är klara, läser jag alla mail, går till gymmet, kommer hem och äter. På kvällen tillbringar jag ett par timmar med min pojkvän, Jason, sedan somnar jag och nästa dag är det full fart igen".

Vad tycker du?

Advertisement