Hon träffar en man för en första dejt, efter 45 sekunder går han sin väg

av Titti Carlberg

25 Februari 2023

Hon träffar en man för en första dejt, efter 45 sekunder går han sin väg
Advertisement

Det är inte alltid som den första dejten blir framgångsrik och det är inte alltid som den nödvändigtvis leder till början på en kärlekshistoria. Gnistan kanske eller kanske inte tänds och den framgångsrika eller misslyckade dejten bestämsav ett antal olika faktorer: attraktion, harmoni, kompatibilitet, gemensamma intressen och de sensationer man känner i 'huden' när man för första gången står framför sin dejt. Det finns dock de som inte ger sig själva den här chansen och bestämmer sig för att ge upp redan i början, vilket hände den här unga kvinnan som plötsligt befann sig ensam vid bordet mindre än en minut efter mötets början.

via New York Post

Advertisement

Rachel Wilson, 28, är på jakt efter den rätta mannen för henne. Så, som många kvinnor i hennes ålder, bestämde hon sig för att dejta en man för att lära känna honom bättre. De hade bestämt att träffas på en liten restaurang i North Carolina, en idealisk och ganska populär plats för en första dejt. Rachel och 'kandidaten' i fråga, hade aldrig träffats personligen tidigare, de hade bara chattat via dejtingsajten. Under deras virtuella samtal hade hon inte stött på något bisarrt beteende från mannen, som verkligen verkade inställd på att träffa henne.

Synd dock att den unge mannen, bara 45 sekunder in i deras dejt, sa till henne att han måste gå iväg för att flytta på sin bil, eftersom han hade parkerat den på en plats där han riskerade böter. Rachel misstänkte inget och noterade att en skylt var uppsatt framför dörren till restaurangen som förbjöd parkering nära ingången.
Men fem minuter efter att mannen hade gått iväg skickade han ett meddelande till henne som innehöll följande ord: "Förlåt, men jag kände inte för detta" och bifogade en sorgsen smiley i texten.

Advertisement

"Jag hade stått framför restaurangen och väntat i fem minuter innan jag fick meddelandet. Jag svarade inte på det utan raderade bara hans nummer och jag har inte hört av honom efter det" berättar Rachel på sociala medier. "Jag tror att om jag inte var en självsäker person så skulle detta ha förstört mig, men som tur är har jag ett bra självförtroende, jag vet vem jag är, så detta kommer inte påverka hur jag upplever mina nästa dejter.".

Hennes självförtroende hjälpte henne att hantera 'avslaget' utan känslomässig omvälvning, hon till och med berömde mannen för hur han hade visat sig vara konkret i början av deras chattar: "Jag gillade att han föreslog redan i början att vi skulle träffas. Jag gillar inte när man chattar i oändlighet utan att planera en dejt.".

Dejten hade därför planerats in i minsta detalj, de hade till och med bestämd i förväg vad de skulle beställa för mat: kycklingvingar och öl. Även om det inte gick som det skulle har Rachel visat förståelse, medan webbanvändare har uttryckt motstridiga åsikter: vissa har visat sympati, medan andra har uppmanat henne att inte planera dejter med män som hon aldrig tidigare har sett.

Hur skulle du reagera om det hände dig?

Advertisement