Den här lilla flickan har tjänat så mycket att hon kunde gå i pension redan vid 11-årsåldern

av Titti Carlberg

24 Februari 2023

Den här lilla flickan har tjänat så mycket att hon kunde gå i pension redan vid 11-årsåldern
Advertisement

Vi har alla naturliga böjelser, detta innebär att utmärka sig inom ett visst område utan att överanstränga sig. Trots detta är det dock viktigt att lägga kraft på allt man gör. Även om man lyckas hitta ett arbete som man är bra på kan man få vänta många år innan man når pensionsåldern.

Den lilla flickan som är huvudperson i vår berättelse har en naturlig benägenhet för entreprenörskap, så pass att hon på bara några år lyckades skapa 2 företag och tjäna en så stor summa pengar att hon kan gå i pension vid 11-årsålder. Men låt oss se vad det handlar om.

via Edinburghlive

Advertisement

Pixie Curtis är en 11-årig australisk flicka, dotter till Roxy Jacenko, expert på public relation. Tydligen har den lilla flickan lärt sig mycket av sin mamma, för redan i 8-årsåldern startade hon ett blomstrande leksaksföretag: Pixies Fidget. På mycket kort tid uppnådde flickan otroliga resultat. Hennes mamma gav henne en hjälpande hand, men äran går till dottern. Hon tjänade runt 110.000 pund i månaden.

Detta belopp gjorde att hon kunde gå i pension 11 år gammal. Efter att ha sparat en rejäl summa bestämde hon sig för att gå i pension och bara tänka på sig själv. Nu vill hon bara fokusera på sin utbildning.

"Det var dags för - förklarar mamma Roxy - Pixie att lämna butiken och koncentrera sig på sina nära förestående gymnasiestudier. De senaste månaderna har vi diskuterat olika planer för företaget och framtiden och vi har bestämt att, även om det har varit en otrolig resa, som har varat i tre år, är det dags för henne att fokusera på skolan".

Advertisement

Leksaksföretaget var inte Pixies enda verksamhet, hon ägde även ett företag för accessoarer, Pixies Bows. Båda är en del av varumärket Pixies Pix. Det mest slående ligger dock just i hennes entreprenörsanda, som hon visade redan i unga år. Hennes naturliga böjelse gjorde att hon kunde starta företagen och tjäna tillräckligt med pengar för att ha råd att sluta arbeta och bara tänka på sig själv redan vid 11-årsåldern. Naturligtvis var detta möjligt tack vare hjälpen hon fick av föräldrarna, dock utan att förringa sin skicklighet.

Vad tycker du?

Advertisement