Hon vill ge sin dotter samma namn som en Disneyprinsessa, men registratorn säger åt henne att byta till ett annat

av Titti Carlberg

14 Maj 2023

Hon vill ge sin dotter samma namn som en Disneyprinsessa, men registratorn säger åt henne att byta till ett annat
Advertisement

Att bli föräldrar betraktas som en av de största glädjeämnen som finns. När ett par upptäcker att de väntar ett barn börjar de direkt att utvärdera möjliga namn, de börjar, med andra ord, fundera på vad de ska döpa det ofödda barnet till. 

Man tror ofta att namnet kan påverka livet för den lilla och av den anledningen har folk alltmer börjat utvärdera de mest ovanliga namnen. Men även inom detta område, precis som i alla andra, älskar folk att säga sitt.

Detta är vad som hände huvudpersonen i vår berättelse som hade valt namnet på en Disneyprinsessa till sin dotter, men registratorn uppmanade henne att välja ett annat namn till den lilla.
Låt oss se vad som hände.   

via The Sun

Advertisement
Marko Milivojevic/pixnio - Not the actual photo

Marko Milivojevic/pixnio - Not the actual photo

Danielle Shap är en 45-årig kvinna från Enfield, en stad i norra London, Storbritannien, som från det ögonblicket hon upptäckte att hon var gravid och väntade en flicka ville att hennes dotter skulle få ett speciellt och unikt namn. Av den anledningen bestämde hon sig för att döpa flickan till samma namn som en prinsessa från Disney, men när hon skulle registrera namnet tittade kontoristen konstigt på henne och rådde henne att välja ett annat namn, om kvinnan inte ville det, sa kontoristen att hon skulle vägra arkivera dokumenet.

Kvinnan förklarade att hon fick rådet att gå hem och återvända först när hon hade valt ett annat, mer seriöst namn. Hon blev häpen och visste inte vad hon skulle göra, hon hade inget annat namn i åtanke, hon ville att flickan skulle ha det namn hon valt först. På grund av detta beslöt hon sig att stå fast vid sitt val att döpa sin dotter till Cinderella.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Min dotters namn var inget jag hade en tanke att ge upp. Jag förklarade att namnet var traditionellt och bedårande och sa till kontoristen att det var hennes jobb att registrera namnet. Jag hade valt det namnet för att hon föddes vid midnatt. Hennes fullständiga namn är Lola Cinderella, vilket jag aldrig tänker ändra på, inte av någon som helst anledning. Jag är säker på att hennes liv kommer att bli som en sagoupplevelse trots att det höll på att bli som en mardröm".

Lyckligtvis lyckades hon övertyga kontoristen, som efter att ha kontrollerat det allmäna registret såg att detta namn kunde användas. Den lilla flickan fick, med andra ord, det namn som hennes mamma önskade.

Vad tycker du?

Advertisement