Hon efterlyser stadsdelar som är endast för vuxna: "jag är trött på att det finns barn överallt"

av Titti Carlberg

03 Februari 2023

Hon efterlyser stadsdelar som är endast för vuxna: "jag är trött på att det finns barn överallt"
Advertisement

Det sägs att barn framkallar glädje, vart de än går, men det är inte alla som tycker det. Det finns många människor som älskar lugn och ro och de anser att de små inte gör annat än förstör friden. I många fall, när man ska köpa en bostad, letar man efter ett tyst område där lugnet råder, men om gatorna är fulla av lekande barn är det osannolikt att det är ett fridfullt kvarter.

Huvudpersonen i berättelsen har tröttnat på oväsendet som orsakas av lekande barn, hon har vädjat och bett om kvarter som är endast för vuxna.

via Flipboard

Advertisement

Kvinnan är en 27-årig TikToker från Melbourne, Australien, som är känd under pseudonymen Baby Soja. På sina sociala sidor vädjar hon, eller snarare begär, om att det ska skapas stadsdelar som är endast för vuxna människor, kvarter där alla som inte gillar barns stökande kan bo. Kvinnan säger att hon ser barn springa omkring och skrika vart hon än går, och att de förstör friden i alla bostadsområden.

Advertisement
soybabie__/TikTok

soybabie__/TikTok

"Jag skulle vilja veta - säger Baby Soja i en video - om någon planerar ett område som bara välkomnar vuxna människor, där det är absolut förbjudet för barn att vistas. Jag är så less på att gå runt, besöka platser och se barn springa och skrika vart jag än går. Jag hoppas verkligen att någon skapar ett kvarter där ledorden är tystnad och lugn".

Denna begäran föddes efter att hon hade tillbringat en eftermiddag i poolen med en vän. Hon försökte slappna av, men stillheten avbröts hela tiden av att barn sprang fram till kanten för att dyka i poolen.
"Det finns en barnpool, men ändå så kommer de till de vuxnas. Vi behöver faktiskt ett ställe där vi kan bo utan att hela tiden bli störda av ungar.".

De webbanvändare som tittade på videon kunde inte låta bli att kommentera, alla blandade åsikter även om det fanns de som höll med TikTokern.
"Trots att jag är mamma så håller jag med dig. Jag förstår dig helt. När jag går ut och äter middag utan mina barn står jag inte ut med att höra andras barns skrikande" och "jag skulle kunna tänka mig att spendera alla mina besparingar för att flytta till ett sådant kvarter".

Andra anser dock att kvinnan har fel. "Man kan inte förbjuda åtkomsten för barn" och "ja, barn kan vara irriterande och vi kan behöva utrymme utan dem, men i slutändan gör de ju faktiskt inget brottsligt".

Vilken sida står du på?

Advertisement