Passageraren äter en hamburgare på flygplanet, kvinnan som sitter bredvid, som är vegan, börjar klaga: "Lukten är irriterande"

av Titti Carlberg

02 Februari 2023

Passageraren äter en hamburgare på flygplanet, kvinnan som sitter bredvid, som är vegan, börjar klaga: "Lukten är irriterande"
Advertisement

Valet av mat är något som är absolut suggestiv och det ska vara fritt från kommentarer och bedömningar. Men folks preferenser respekteras inte alltid och tvisten mellan köttkonsumenter och veganer blir ofta upphettade när det uppstår omständigheter där de förstnämnda säger att de inte förstår de senares val och de senare inte accepterar någon som inte förespråkar deras livsval. Men vad kan hända om en allätare och en vegan upptäcker att de sitter bredvid varandra och äter?

En Reddit-användare berättade det som hände honom ombord på ett flyg under måltidsögonblicket.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Passageraren förklarade vad som hände ombord på flygplanet han reste med, han satt bredvid en kvinna som inte skonade honom från elaka blickar och negativa kommentarer när han började äta maten han hade med sig. "Jag hade en åtta timmar lång flygresa framför mig och anslutningen till bytet var ganska kort" så börjar mannens inlägg. "På den första etappen serverades bara ett litet paket kex och på den andra skulle det vara samma sak. Efter uppehållet hade jag precis tid att springa från ena änden av flygplatsen till den andra. När jag kom fram till gaten upptäckte jag att jag skulle få tid till att köpa mat, men inte äta den på plats.".

Mannen frågade en flygplatsvärd om det var tillåtet att ta med sig den köpta maten in på planet och värdinnan försäkrade honom att det inte var några problem. Synd bara att han, förutom tillåtelsen, inte hade tänkt på de andra passagerarnas möjliga reaktion. Väl ombord väntade passageraren på ögonblicket då han kunde äta, han placerade sin mat på brickan framför honom: en hamburgare och pommes frites.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Kvinnan som satt bredvid mig sa att hon inte äter varken kött eller friterad mat och att lukten av min hamburgare störde henne. Först ignorerade jag henne och fortsatte att äta, men hon bara fortsatte att gnälla, hon gav mig elaka blickar och mumlade kommentarer om min mat"

Mannen påpekade för henne att han hade köpt maten på flygplatsen och fått tillstånd att äta den under flygningen, och att han tänkte äta upp allt eftersom han var hungrig. Kvinnan kontaktade då flygplanspersonalen för att framföra sina klagomål.

"Hon fick höra att jag hade rätt att äta maten jag hade köpt på flygplatsen. Jag vet att jag hade rätt om flygbolagets regler, men maten luktade verkligen mycket och vi satt i ett stängt utrymme. Kvinnan fortsatte stirra elakt på mig under hela resans gång. Var jag för okänslig?".

Vilken av dem, enligt dig, hade rätt?

Advertisement