En passagerare ber om en vegansk måltid under flygresan: hon serveras en flaska och en servett

av Titti Carlberg

26 Augusti 2022

En passagerare ber om en vegansk måltid under flygresan: hon serveras en flaska och en servett
Advertisement

När du gör en resa hem har du blandade känslor: å ena sidan lycklig över att återvända till din hemstad, å andra sidan sorgen över att ha lämnat en plats som har erövrat ditt hjärta. Av denna anledning lämnar varje semesterresa lite bitter smak i munnen, även om detta inte raderar de trevliga stunderna som förblir fastetsade i minnet.

Dessa känslor hos journalisten och författaren Miriam Porter avbröts omedelbart av den dåliga behandlingen hon utsattes för på flygresan tillbaka till sitt hemland: Kanada. Kvinnan riskerade att genomföra den långa resan på tom mage, eftersom det inte fanns något veganskt att servera henne.

via DH News

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Kvinnan satt på ett Air Canada-plan från Frankfurt till Toronto. Biljetten inkluderade möjligheten att få två måltider på planet, Miriam som är vegan, hade varit noggrann med att flera månader innan flygningen beställa måltider som uteslutande innehöll vegetabiliska produkter

Men när hon serverades trodde hon att det var ett skämt, för det stod bara en flaska vatten på brickan. Utan att ha fått något att äta på lunchen väntade hon otåligt på den andra måltiden. Men även i det fallet lämnades hon dock utan, hon fick bara en enkel servett. I det ögonblicket tvekade hon inte en sekund utan bestämde sig för att spela in en video som hon senare publicerade på sin TikTok-sida (Thekindtraveler). På kort tid samlade klippet många visningar. Många webbanvändare skrev till henne att det bolaget brukar behandla veganpersoner på detta sätt, eftersom de främst vänder sig till vegetarianer.

Advertisement

Som tur var insåg en av flygvärdinnorna att kvinnan inte hade fått något att äta och bestämde sig för att ingripa genom att ge henne något hon kunde äta. Jag kände tacksamhet - sa Miriam - mot den vänliga flygvärdinnan som gav mig lite frukt den första måltiden. När alla andra serverades varm mat på den andra måltiden gav hon mig en mueslibar". Kort sagt en tillbakaresa som det bara är att glömma helt.

Har det hänt dig något liknande under en flygresa?

Advertisement