Budkillen vänder sig till folk som inte lämnar dricks: "ingen dricks, ingen leverans!"

av Titti Carlberg

19 Januari 2023

Budkillen vänder sig till folk som inte lämnar dricks: "ingen dricks, ingen leverans!"
Advertisement

Att beställa hem mat är väldigt bekvämt. När man är hungrig men inser att kylskåpet och skafferiet är tomt, då tar man till leverans. I detta fall behöver man inte ens lämna sitt hem, med hjälp av sin smartphone beställer man det man vill äta, väljer från vilken restaurang, produkten från menyn och slutligen den tid du vill ha maten levererad. Sedan återstår det bara att vänta på att leverantören ska komma med det du har beställt. Även i dessa fall spelar dock den urgamla frågan om dricks in.

Leverantörens som är huvudperson i vår berättelse har bestämt sig för att inte leverera till kunder som inte har lämnat honom någon dricks vid tidigare beställningar. Låt oss se vad som hände.

via dashingtrader/TikTok

Advertisement
dashingtrader/TikTok

dashingtrader/TikTok

Leveranskillen som är känd på sociala medier under pseudonymen dashingtrader, blev känd efter att ha lagt upp en video på TikTok, där han diskuterar med kunder som inte lämnar dricks, i ett försök att pressa alla att dricksa. I klippet hör man leveranskillen när han frågar en man om mannen känner till uttrycket "ingen dricks, ingen leverans".

I sin video förklarar leveranskillen att det finns en växande trend att prioritera beställningar av de kunder som har lämnat dricks vid tidigare tillfällen, medan de som föredrar att inte ge en liten extra slant lämnas "glömda" på hyllorna tills maten har kallnat eller så blir de inte ens levererade.

"Beställningar från kunder som aldrig har lämnat dricks är de vi äter upp när vi blir hungriga och vill ha gratis mat".

Advertisement
dashingtrader/TikTok

dashingtrader/TikTok

Trots att den här mannens syfte var att hjälpa sina kollegor att få lite extrapengar fanns det många webbanvändare som kritiserade honom och hävdade att han uppför sig illa, eftersom man betalar en leveransavgift när man gör beställningen och att det inte är rätt att man utöver den även ska lämna dricks.

"Jag har aldrig lämnat dricks men har alltid fått mina beställningar hemkörda, tack vare att jag betalar en leveransavgift""skyll inte på kunderna utan på din arbetsgivare" och "om du inte gillar ditt jobb är det väl bara att byta!".

Vad tycker du, är det rätt att alltid dricksa eller ska man bara göra det när leverantören har gjort sitt jobb på ett utmärkt sätt?

 

Advertisement