Under ett års tid köpte den här kvinnan inget överflödigt: hon lyckades spara 23 000 dollar

av Titti Carlberg

15 Oktober 2022

Under ett års tid köpte den här kvinnan inget överflödigt: hon lyckades spara 23 000 dollar
Advertisement

Alltför många gånger händer det att man, i slutet av månaden, märker att man har slösat en massa pengar på värdelösa saker. Faktum är att man under livets gång köper föremål som man egentligen inte behöver. Av denna anledning, när du är på väg att köpa något bör du först fråga dig själv om du verkligen behöver just det föremålet. På så sätt kan du, genom att eliminera den onödiga utgiften, kunna spara mycket mer än du kanske tror.

Den här kvinnan valde att anta en utmaning, att se hur mycket hon kunde spara genom att undvika utföra vissa aktiviteter eller köpa onödiga produkter.

via Cosmopolitan

Advertisement

Michelle McGagh insåg en dag att hon under året hade gjort av med för mycket pengar, men när hon kontrollerade på vad hon hade spenderat pengarna på märkte hon att hon hade köpt onödigt många ytliga saker: kläder, utekvällar och flygbiljetter.

Efter det bestämde hon sig för att ta sig an en utmaning: att, under ett helt år, låta bli att spendera pengar på ytliga saker, och bara använda dem för att betala bolån, livförsäkring, välgörenhet och telefonräkningen. Hennes man trodde dock att det var en utmaning som var dömd att misslyckas.

Advertisement

Michelle gjorde sitt yttersta för att "vinna" detta personliga lopp och bestämde sig för att inte köpa fler kläder utan hålla sig till att använda de hon hade hängandes i garderoben och cykla vart hon än skulle.

För att uppnå detta resultat var det dock nödvändigt att organisera och fastställa hur mycket hon skulle lägga på grundläggande förnödenheter. Av den anledningen valde kvinnan att sätta en gräns på 35 dollar per vecka, som skulle räcka till deodorant, schampo, tandkräm och livsmedel. Hon blev dock tvungen att ge upp lyxlivet: resor, nya kläder, utekvällar med restaurangbesök, bio, gymmedlemskap och godis.

Många har kritiserat Michelles val, men, som hon själv påpekar, lyckades hon spara mer än 20 tusen dollar.
"Jag betalade mitt bolån, räkningar och mat. Det senaste året har jag experimenterat i sparsamhet. Jag föredrar att bestämma mig för att inte köpa något snarare än att bara inte kunna. Jag hoppas att jag har uppmuntrat andra människor att ompröva deras sätt att spendera pengar".

Hennes utmaning och sätten på vilka hon lyckades övervinna den berättades i hennes bok 'The NO Spend Year: How I Spent Less And Lived More', det vill säga 'Året utan utgifter: Hur Jag Spenderade Mindre Och Levde Mer'.

Vad tycker du?

Advertisement