Hon sökte jobbet som skolassistent och fick svar 37 år senare: "Jag hade glömt det"

av Titti Carlberg

22 Oktober 2022

Hon sökte jobbet som skolassistent och fick svar 37 år senare: "Jag hade glömt det"
Advertisement

Att söka jobb kan vara ganska påfrestande för tålamodet. Det tar lång tid innan man vet hur man ska agera, men när man väl förstår mekanismen börjar man ställa frågor, man skickar in sitt CV till en massa olika företag och förbereder sig på tävlingen mot andra kandidater. Efter detta börjar den outhärdliga väntan: att få svar på om man är antagen eller inte. För det mesta får man dock inget svar.

Ofta kommer många CV:n och ansökningar, som man skickat, att falla i glömska eftersom man aldrig får något svar. Kvinnan som är huvudpersonen i vår berättelse var säker på att en av hennes ansökningar hade glömts bort, men efter 37 år fick hon svar på att hon var antagen till det eftertraktade arbetet som skolassistent. Hon hade dock glömt bort att hon sökte det jobbet så många år tidigare.

via Il Messaggero

Advertisement
Marcella Primiceri/Facebook

Marcella Primiceri/Facebook

Marcella Primiceri, 58, har mött många utmaningar under sitt liv. Hon har alltid önskat sig ett fast jobb, och trodde aldrig att hennes dröm skulle gå i uppfyllelse när hon var på gränsen till sextio år. Efter att ha spenderat mycket tid på att söka jobb i Italien bestämde hon sig för att pröva lyckan i ett annat land, så hon flyttade till Tyskland. Hon hade fått veta att det fanns större möjligheter att hitta ett jobb där och hon stannade i landet i nio år. 
"Jag ville att min yngste son skulle få en bättre framtid, men tyvärr är tyska människor inte lika varma som vi är här".

Innan hon flyttade år 1985 hade hon sökt rollen som skolassistent i skolor i sitt hemland, men hade aldrig fått några svar. Vid det här laget hade det gått så lång tid att hon hade glömt bort de ansökningarna, men ödet ger en ofta många överraskningar. Faktum är att Marcella, 37 år senare, fick svar att hon fått jobb på en hotellskola i Brindisi.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"När de ringde mig sa de att jag var rankad hos administrativ och teknisk personal vid utbildningsinstitutioner och statliga specialinstitut och skolor som skolassistent. Till en början trodde jag att någon skämtade med mig men sedan hörde facket av sig till mig som förklarade hela situationen".

För Marcella var det en härlig känsla. Det arbetet gjorde det möjligt för henne att återvända till sitt hemland och att äntligen få krama om sin familj igen. Även om svaret kom många år försent var det en trevlig överraskning.

Advertisement