En juridikstudent skriver små anteckningar på sina pennor inför provet, läraren säger: "Ett riktigt mästerverk"

av Titti Carlberg

18 Oktober 2022

En juridikstudent skriver små anteckningar på sina pennor inför provet, läraren säger: "Ett riktigt mästerverk"
Advertisement

Vi har alla råkat ut för, åtminstone en gång under livets gång, att inte ha pluggat inför ett prov på universitetet eller gymnasiet. I de fallen eftersträvas alltid en metod för att komma undan och klara provet. Ofta händer det dock också att man har pluggat, men inte kommer ihåg något, i det fallet bestämmer sig många studenter för att ta till hjälpmedel, som gör att de klarar provet. De mest använda och kända metoderna är anteckningar, lappar på vilka man har skrivit formler, stödord eller definitioner. Det viktiga är att inte avslöjas.

Den här juridikstudenten har dock hittat ett ännu mer genialiskt och flashigt sätt att klara proven: att anteckna på pennor.

via Metro

Advertisement
Yolanda De Lucchi/Twitter

Yolanda De Lucchi/Twitter

De svåraste proven att klara när du vill ta examen i juridik är rättigheter. Hur förberedd man än är eller hur mycket man än har studerat, finns det alltid något som du inte kommer ihåg. Just därför, för att känna sig säkrare, tar vissa individer till anteckningslappar, men de är alldeles för lätta att upptäcka av lärarna, så varför inte skriva anteckningarna direkt på pennorna?

En universitetsprofessor publicerade på sin profil på Twitter ett foto på pennor, på vilka stödord var inristade som skulle hjälpa en student att klara ett prov: "på mitt kontor hade jag den här reliken som jag konfiskerade av en student under ett examensprov för några år sedan. Lagen om rättigheter på bicpennor. Ett riktigt mästerverk, en konst!"
Ett verkligen smart sätt att kopiera, men frågan är: klarade studenten provet?

Advertisement
Yolanda De Lucchi/Twitter

Yolanda De Lucchi/Twitter

En webbanvändare svarade att han känner personen som hade utfört detta lilla mästerverk och förklarade hur han gjorde det. "Konstnären" hade bytt ut udden på pennan mot en nål som han använde till att gravera in orden på de andra pennorna.

På det sättet räckte det med att han bara kastade en blick mot en av pennorna för att hitta rätt svar, synd bara att läraren lyckades avslöja honom och konfiskera hans verk.

Vem vet hur lång tid det tog för honom att skapa mästerverket... det kanske hade gått snabbare om han pluggade istället för att gravera pennor.

Vad tror du?

Advertisement