Han får en hjärtattack och hjärtat slår inte på 90 minuter: "Jag vill berätta vad jag upplevde"

av Titti Carlberg

03 November 2022

Han får en hjärtattack och hjärtat slår inte på 90 minuter: "Jag vill berätta vad jag upplevde"
Advertisement

Det finns många människor som har upplevt speciella händelser som rör gränsen mellan livet och livet efter döden: ett kort ögonblick, vanligtvis några minuter, där de befann sig "livlösa" och sedan lyckades återhämta sig. I många av dessa fall är det speciella att ha rapporterat en historia som är väldigt lika varandra. Till dessa lägger vi till fallet med en 61-årig australiensisk man som "upphörde att existera" under en mycket lång tid: 90 minuter. Låt oss ta reda på hans vittnesbörd tillsammans.

via Daily Star

Advertisement
Alistair Blake/Facebook

Alistair Blake/Facebook

Huvudpersonen i den här historien heter Alistair Blake, han är 61 år gammal och för en tid sedan drabbades han av en hjärtinfarkt. Lyckligtvis fanns hans hustru Melinda, som han har varit gift med i 35 år, bredvid honom, när hon vaknade på morgonen insåg hon att något var fel,hon tvekade inte en sekund utan ringde omedelbart efter en ambulans. I väntan på ambulansen, som kom efter 20 minuter, försökte hon återuppliva sin man, men när den kom var mannen livlös.

Ambulanspersonalen använde defibrillatorn 8 gånger för att försöka få liv i honom, förklarade honom kliniskt död. Efter en timme och trettio minuter av desperata försök började hans hjärta äntligen att slå igen. 
"Jag minns att jag gick och la mig för att sova på lördagskvällen och nästa minne var att jag vaknade upp på torsdagen i en säng på intensiven. Tekniskt sett hade jag varit död i 90 minuter."

Men vad såg och hörde Alistair under den oändligt långa tiden?

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Min hjärna har helt blockerat det som hände däremellan. Många frågar mig om jag såg något och nej, jag såg ingenting. Inget stakt ljus, inget sådant."
Ett fall som skiljer sig från de andra, utan uppenbarelser eller visioner av något slag. Blakes hjärta var utrustat med en pacemaker och efter denna dåliga upplevelse bestämde sig mannen för att tillbringa mindre tid på jobbet och spendera mer tid med sin familj och vänner. Plus äta en hälsosam kost och träna.

Läkaren Steven Laureys, forskare och neurolog vid Centre Hospitalier Universitaire de Liège i Belgien, hävdar att upplevelser i livets slutskede orsakas av den "dysfunktionella hjärnan som orsakar fenomen", trots att det som vissa människor ser och hör är mycket levande.

Vad tror du? Är dessa fenomen relaterade till hjärnaktivitet eller verkliga upplevelser i livet efter döden?

Advertisement