Transperson visar sitt nya kvinnliga ansikte som Audrey Hepburn: "Jag är så lycklig"

av Titti Carlberg

03 Februari 2023

Transperson visar sitt nya kvinnliga ansikte som Audrey Hepburn: "Jag är så lycklig"
Advertisement

Sociala nätverk har som bekant olika för -och nackdelar, men framför allt användningen av dem: det finns de som väljer att använda dem för att söka efter information i realtid, de som vill hålla kontakten med avlägsna vänner, de som vill skaffa sig nya bekantskaper, koppla av på fritiden eller dela vardagliga stunder med sina följare. Det finns också de som använder dessa kanaler för att dela privata och känsliga aspekter av sina liv, som beskriver de olika stegen i viktiga personliga resor.

Det var fallet med en ung transperson som utförligt berättade om alla steg i hans könsförändring, fram till slutresultatet av sitt kvinnliga ansikte, i en video där han spelar rollen som en mycket känd och oförglömlig brittisk skådespelerska.

via Daily Mail

Advertisement

Dylan Mulvaney, 26, började 2022 sitt könsbyte, han uppdaterade sina följare genom dagliga vloggar som berättade om hans resa dag för dag. Ett år senare bestämde han sig för att genomgå kosmetisk kirurgi för att få ett kvinnligare ansikte, en operation som han hade drömt om länge. När konvalescensen var över, efter sex veckor, visade Dylan sina följare resultatet av operationen, bärande rollen som en mycket känd skådespelerska: Audrey Hepburn.

I videon, som har titeln "ansiktets uppenbarelse", ser man en röd sammetsgardin som efter att den dragits ifrån, visar Mulvaney iklädd en klänning inspirerad av Tjajkovskijs "Svansjön". Efter att ha tagit några danssteg dyker Dylan upp på nytt i en svart tajt klänning och långa handskar, med uppsatt hår och ett pärlhalsband i full Audrey Hepburn-stil.

Advertisement
dylanmulvaney/Instagram

dylanmulvaney/Instagram

När ridån väl stängs vänder han sig mot kameran för att prata med sina följare och tacka dem.
"Ni vet väl att jag har talang för dramatiska toner, vilket är bra, eller hur? Jag är så glad nu, och detta är fortfarande jag. Detta är bara en lite mer kvinnlig version av mig. Jag hoppas att alla trans- och icke-binära personer kan få det som passar dem eftersom det förändrar livet och ibland även räddar det. Så tack alla ni som stöttar mig, vi har fortfarande mycket att åstadkomma. Jag älskar er.".

Ett särskilt tack riktades också till kirurgen Harrison H. Lee som möjliggjorde hans ansiktsfeminisering. 

Klippet fick mer än 4 miljoner visningar och över en miljon likes. Ett starkt tecken på att Dylans följare uppskattar hans nya utseende, vilket återspeglas i de många kommentarerna, som till exempel dessa "Du är en underbar person, inifrån och ut!" och "Tack för att du inkluderade oss på denna resa, med berättelsen om dig.".

Vad tycker du om hans nya utseende?

Advertisement