Den här killen kan identifiera alla gator på Google Maps från ett foto

av Titti Carlberg

03 Oktober 2022

Den här killen kan identifiera alla gator på Google Maps från ett foto
Advertisement

Den tekniska utvecklingen har helt klart påverkat allas liv, även bara en resa med bil har förändrats mycket tack vare smartphones och applikationer som Google Maps, som visar dig den bästa vägen.

Innan detta framsteg användes kartor och vägskyltar, förvisso effektiva verktyg, men inte särskilt funktionella, eftersom det var nödvändigt att studera rutten djupt innan avfärd. Framför allt var man tvungen att vara väldigt noga med att inte ta fel väg, för då blev man tvungen att stanna för att söka en alternativ väg, eftersom det inte fanns någon "omräkning" eller rättare sagt den funktion som omedelbart spårar en ny rutt, vilket finns på de digitala kartorna.

I de fall vi tog fel väg hade det varit väldigt bekvämt att ha med sig den här killen som passagerare. Faktum är att han har lärt sig att memorera alla gator och vägar som finns på Google Maps.

via Daily Star

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Han heter Trevor Rainbolt, är 23 år gammal och han har valt att memorera alla gator på "Google Maps". Det räcker med att han ser en bild på en gata för att identifiera platsen. Denna förmåga har gjort honom till en av världens mest kända "Geoguesser". Ett spel som består i att man ska gissa var ett foto har tagits, den som är närmast rätt svar får flest poäng.

På så sätt har Trevor blivit en stjärna på sociala medier, känd under pseudonymen "georainbolt". Det är en riktig barnlek för honom att identifiera en nation, en region eller en stad. De många timmar han tillbringar med att spela "Geoguesser" och observera bilderna på "Google Maps Street View" har gjort det möjligt för honom att memorera många detaljer som gör att han omedelbart kan identifiera en plats på några få sekunder. 

"Trädens form, färgen på marken, vägskyltarna och husen är alla element som gör att jag kan identifiera en stad eller en region på några sekunder".

Advertisement
georainbolt/Instagram - Screenshot

georainbolt/Instagram - Screenshot

Att observera ett foto och förstå i vilket land det togs har blivit för lätt för Trevor, så han försöker alltid skapa hinder för sig själv: att bara se en sekund på bilden eller en bild med en stor del raderad

Hans senaste utmaning var väldigt romantisk. En man visade honom ett foto och frågade om han kunde identifiera gatan där det togs, det var gatan han hade befunnit sig på när han friade till sin fru, men han hade glömt var den låg.
Trevor lyckades identifiera den exakta platsen.

Skulle du kunna identifiera en plats genom att bara se den på ett fotografi?

Advertisement