Pojkvännen ber henne betala notan, hon går på toaletten och sticker sedan iväg utan att låta sig synas

av Titti Carlberg

02 Oktober 2022

Pojkvännen ber henne betala notan, hon går på toaletten och sticker sedan iväg utan att låta sig synas
Advertisement

När man går ut och äter på restaurang så måste man oundvikligt, men med rätta, betala notan innan man går därifrån. I det ögonblicket måste man bestämma hur den ska betalas. Många väljer att dela priset lika efter antalet personer i sällskapet, oavsett vad var och en har ätit, medan andra föredrar att bara betala vad de åt. Andra gånger händer det dock att en person bjuder på allt.

Det senare fallet, även om det är sällsynt, är vad som hände den här tjejen, med skillnaden att hon tvingades att betala för pojkvännen och hans kompisar. Synd bara att hon inte hade den minsta lusten att göra det.

via Throwaway795571/Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Tjejen i fråga berättar om händelsen på Reddit och frågade om hennes beteende var överdrivet, men hon hade tröttnat på sin pojkväns attityd och ville lära honom en läxa.

De två var nyförlovade och hade kommit överens om att inte ha delad ekonomi. Under förlovningsperioden fick hon dock löneförhöjning, vilket ledde till att hon tjänade 30% mer än sin partner. Den senare led mycket över det och varje gång de var ute på restaurang bad han henne betala för dem och dessutom väldigt ofta för hans vänner.

"Varje gång han säger åt mig att betala nekar jag, varför ska jag betala och han svarar 30%, det är anledningen. Han beter sig som om min löneförhöjning var orättvis eller att jag inte förtjänade den. Alltför ofta har han pressat mig att betala hans och hans vänners mat när vi är ute. Han ber mig högt och tydligt framför dem och då blir det svårt för mig att säga nej".

Varje gång de två går på restaurang upprepas detta fram tills nu när hon kommit på ett sätt för att inte betala för hela sällskapet.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Paret var ute på middag med några vänner till pojkvännen. Hon hade gjort det klart för honom att hon inte tänkte betala för alla. Han sa att hon inte behövde oroa sig eftersom han skulle ta hand om betalningen, men halvvägs genom måltiden böjer han sig fram mot henne och säger med låg röst att hon skulle betala för hela sällskapet. Hon försöker ifrågasätta detta beslut, men han svarade: "Du har tillräckligt med pengar för att ha råd med det, har du glömt dina 30%".

I det ögonblicket kom flickvännen på en plan som hon omedelbart satte i verket. "Jag väntade tills notan kom in, jag la upp tillräckligt med pengar för att betala min del och sa att jag måste gå på toaletten. Jag smög mig ut från restaurangen, satte mig i min bil och körde hem". Hennes pojkvän började ringa henne och skicka meddelanden och hon svarade att hon inte gillade hans uppförande och sedan slutade hon svara.

Vad tycker du om detta?

Advertisement