"Min 17-åriga dotter har ett litet barn, men jag hjälper henne inte att ta hand om det: hon borde ha tänkt sig för

av Titti Carlberg

18 Februari 2023

"Min 17-åriga dotter har ett litet barn, men jag hjälper henne inte att ta hand om det: hon borde ha tänkt sig för
Advertisement

Det finns de som drömmer om att bli föräldrar från tidig ålder. De är övertygade om att de kommer bli utmärkta mammor eller pappor och de känner sig fullt kapabla att ta hand om en annan individ. Att få barn innebär dock ett stort ansvar, man måste vara medveten om att den mesta tid man har tillgänglig kommer att användas till barnet, man blir tvungen att göra uppoffringar, främst när det gäller att sova och gå ut med kompisar.

Huvudpersonen i vår berättelse valde att få ett barn när hon var 17 år gammal, men hennes pappa ville lära henne en läxa och bestämde sig för att inte hjälpa till att ta hand om barnet. Låt oss se hur det gick.

via The Sun

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Huvudpersonen är en 17-årig tjej som alltid har känt modersinstinkten inom sig. Av den anledningen bestämde hon sig för att bli mamma när hon fortfarande bara var en tonåring. Ett val som dock inte delades av hennes far, som dikterade vissa regler omedelbart.

Faktum är att mannen betonade att han skulle betala för sin dotterdotters barnomsorg endast till hans dotter slutade studera (först gymnasiet och sedan universitetet), men utöver det skulle han inte hjälpa till med något. Dottern skulle framför allt vara tvungen, på sin lediga skoltid, ta hand om sin dotter helt själv, det var inte tillåtet för henne att delegera den uppgiften till någon annan, "hon måste ta sitt ansvar. Hon har själv valt att bli mamma. Jag kommer att hjälpa till med pengar för den lilla, från mat till försäkringar, tills min dotter har tagit examen. Men all hennes lediga tid ska hon tillbringa med sin dotter".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Barnet skulle inte vara på dagis, utan familjen valde att anställa en barnflicka som tog hand om henne under veckodagarna.

"En dag - förklarade mannen - blev jag förvånad över att se barnflickan hemma hos oss fast det var helg. Min dotter hade gått ut med kompisar. Jag väntade tills hon kom hem för att prata med henne, jag påminde henne om att vi hade ett avtal som hon borde respektera. Om hon inte respekterade det skulle jag sluta hjälpa henne och inte längre stå för utgifterna."

Många har kommenterat, några stöder barnets mamma och hävdar att pappan borde vara mer förstående. Men det finns även de som håller med mannen: "det är svårt, men man måste anpassa sig, många mammor har inte samma tur som hon, att ha en familj som ställer upp".

Vad tycker du om denna pappas beslut?

Advertisement