Hon har 12 barn och utarbetar en enkel men effektiv metod för att servera mat till den alla

Titti Carlberg

24 Maj 2023

Hon har 12 barn och utarbetar en enkel men effektiv metod för att servera mat till den alla
Advertisement

Varje familjs dagliga rutin består av många åtaganden och många beslutssvårigheter, men så länge en familj bara har ett barn verkar allt relativt enkelt. Föreställ dig svårigheten med att uppfostra 12 barn med alla deras behov, matsmak, skolrutiner, sport och fritidsaktiviteter i allmänhet.

Det är inte så vanligt, idag, att en familj har många barn, men för det fåtal som har det, kan det vara väldigt kämpigt att få vardagen att fungera mellan maträtter att laga och disk att diska, sängar att bädda, skolmaterial att hålla ordning på, kläder att tvätta och stryka. Det händer allt oftare att stora familjer måste ta till sin fantasi för att få saker och ting att fungera. 

Den här mammans ovanliga idé för måltider för hennes 12 barn har väckt uppståndelse på sociala medier.
Låt oss upptäcka hennes idé tillsammans.

via Dailymail

Advertisement
@doughertydozen/Instagram

@doughertydozen/Instagram

Alicia Dougherty är en 42-årig mamma som bor i New York med sin man John, 44, och deras 12 barn, varav 4 är deras biologiska och 8 är adopterade. Kvinnan har många follower på sociala medier, där hon delar vardagsscener av sin mycket stora familj, hon delade nyligen en video med en improviserad "nacho-fest" vid poolen hemma.

videon kan man se kvinnan förbereda nachos till sina barn i en liten babybalja som behållare. Alicia börjar med att slänga flera påsar tortillachips i botten av baljan och tillsätter sedan köttfärs, ostsås, sallad, oliver, tomater och gräddfil. När mellanmålet är klart samlas alla barn runt poolen för att njuta av det genom att äta med händerna.

Advertisement

@doughertydozen/Instagram

Även om den bisarra idén kan vara briljant på grund av frånvaron av disk eller plasttallrikar att slänga, har många webbanvändare kommenterat videon och kritiserat kvinnans ohygieniska val. Många personer hävdar att det är äckligt. 
"Min värsta mardröm" skrev en person som kände sig illamående.

Men det finns även många som uppskattade Alicias smarta sätt att servera måltiden till sina barn. 
"Så här skapas minnen! Bra jobbat, mamma!" kommenterade entusiastiskt en person.

Kvinnan har förklarat flera gånger, i sina videor, hur hon lagar mat åt alla sina barn och sagt att hon vill ägna sig själv åt hushållsarbetet så att hennes barn kan ägna sig åt att vara barn. 
"De barn som anförtrotts mig förtjänar att ha roligt, eftersom de redan har förlorat en del av barndomen till ett svårt förflutet" säger hon.

Ja, vad ska man säga? Det kanske inte är den mest hygieniska lösningen, men visst verkar barnen glada?

Advertisement